Радост на "Графа", "перките" бавно отплават


Дата: 23/08, 18:54

Кадър TrafficNews

Малко по-малко злощастните „перки” по столичната улица "Граф Игнатиев" се демонтират, увери се екип на TrafficNews. Подмяната на ограничителите, станали известни, като "перки на акула", заради формата им с чугунени колчета започна още вчера. 

Повечето минувачи коментира със задоволство, че опасните триъгълници най-после ще бъдат махнати.

В петък по обяд каменните „перки” бяха демонтирани само от едната страна на платното в участъка между улиците „Шишман” и „Г.С. Раковски”. Работници монтираха основи за новите колчета, на мястото на отстранените. Те бяха грижливо складирани на транспортни палети, защото ще бъдат използвани на друго място,

 „След първите инциденти, които станаха след монтирането на ограничителите, които бяхме длъжни да сложим от гледна точка безопасността на трамвая, аз поисках да се разгледат други варианти и да се монтират по-безопасни ограничители“, каза вчера кметът Йорданка Фандъкова.

Новите ограничители са познатите чугунени колчета, тип "боларда", одобрени от експертите на главния архитект на София Здравко Здравков още през май. В четвъртък бяха пристигнали едва около 200 колчета, като за подмяната на всички стари ограничители по улицата ще са необходими около 600.

Цената на един болард (чугунено колче) е 88 лв. без ДДС. Демонтажът на перките и поставянето на основите, на които ще бъдат хванати колчетата ще бъдат извършени и за сметка на строителя, а общината ще заплати само болардите.

Хората получили травми от спъване в „перките” и стигнали до болница са десетки. Само преди три  дни жена падна заради спъване, а в знак на протест съпругът й откърти няколко от тях и ги хвърли върху трамвайните релси.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Акад. Денков: Дневният ред на обществото зависи от Румен Радев
Дата: 29/03, 12:31

Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

По 150 лева на месец за храна дават на 650 хиляди българи
Дата: 29/03, 12:10

Всички пътуващи към Гърция да чуят МВР какво ги чака на границата
Дата: 29/03, 11:581 Коментар

Габриел: Не трябва да има безвремие, но това не означава да бъдат претупвани нещата
Дата: 29/03, 11:561 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия