Ортопедичните стелки-какво ги отличава?


Дата: 19/10, 09:51

През целият си живот ще изминем пеша над 200 000 километра, разстояние равно на това да обиколим Планетата пет пъти. Някои ще го направят с лекота, а всички останали – на определен етап от живота си ще се сблъскат с дискомфорт във възглавничките, сводовете си или в петите, както и с други предизвикателства.

Първото, което ще ни хрумне при дискомфорт в стъпалата е да потърсим допълнително удобство и облекчение като изберем допълнителни стелки за всекидневните си обувки.

Как обаче да се ориентираме в морето от стелки? Стелки се предлагат в дрогреии, аптеки, супермаркети, бензиностанции, специализирани магазини. Цената им варира в големи граници – от 9 до 250 лева.

На българският пазар се предлагат няколко основни вида стелки за обувки:

Хигиенни вложки – те са тънки, нямат релеф, изрязват се според размера на обувката. Основната им роля е да могат да се изперат без да се налага да се пере обувката.

Омекотяващи стелки – най-често са на силиконова основа, пружиниращи и омекотяват удара при стъпване. При тях липсва поддръжка за надлъжния или напречния свод. Подходящи са ако петите ви се подбиват или ако лесно образувате мазоли, но само толкова.

Универсални ортопедични стелки – най-често изработени от тънко парче нееластична пластмаса, облечено в кожа със загатнати поддръжки на надлъжния и напречния свод. Обикновено са с дължина ¾ от дължината на стъпалото. Подходящи са ако изпитвате лек и спорадичен дискомфорт и ако подлагате стъпалата си на по-малки натоварвания.

Индивидуални ортопедични стелки – те се изработват в специализирани обекти и заемат формата на стъпалото. Те могат да бъдат много полезни, но трябва да се знае, че индивидуалната стелка дублира както формата, така и несъвършенствата на стъпалото. 

Ако стъпвате навътре (плоскостъпие) ще продължавате да го правите и със стелка;

Ако имате нужда от по-голямо облекчение в областта на възглавничките – стелките няма как да узнаят това и да ви го осигурят от само себе си. 

Затова е много важно специалистът който изработва стелките да заложи нужните поддръжки и корекции на определените места. Супинаторният клин например ще изправи глезените, а метатарзалната поддръжка би облекчила възглавничките, стига да се добавят към калъпа на стъпалото в процеса на изработката.

Друг важен елемент елемент на стелката е еластичността. Всички стелки, в това число и индивидуалните следва да дават възможност на свода на стъпалото ви да пружинира – в това се изразява основната му роля на амортисьор в цикъла на ходене.

Заедно с това стелките трябва да омекотяват – наличието на слой помнеща пяна би било голям плюс.

Стелките трябва да имат и разумен срок на експлоатация. Естествено от значение е и натоварването, но това което трябва да очакваме е между 6 и 12 месеца.

Когато избирате индивидуални стелки, е препоръчително да огледате мострите и да си представите как ще се чувствате с тях, дали ще има място и за тях и за стъпалата ви в любимите обувки? Индивидуалните стелки по поръчка се закупуват без възможност за проба. Все пак, най-важното си остава специалистът който ще прецени каква допълнителна поддръжка и корекция да заложи при изработката.

Индивидуализирани, предварително изработени ортопедични стелки Aetrex.

Индивидуализираните ортопедични стелки Aetrex Присъстват от девет години на българският пазар и облекчават най-често срещаните състояния на стъпалото (болки във възглавничкитеболки в сводаплоскостъпие, паднал напречен свод, деформитети, отоци и диабетно стъпало). 

Те се избират след дигитаелн отпечатък и компютърна диагностика на стъпалото. Налични са в многообразие от варианти според поддръжките и корекциите които са ви необходими. Заедно с това се предлагат в различни стилове според обувките в които ще ги ползвате (елегантни, всекидневни, спортни и пр) и начина ви на живот. 

В ортопедичните стелки Aetrex ще откриете четири основни признака, съчетанието на които ги отличава от всички останали стелки на пазара днес и ги прави толкова предпочитани:

 

 

 

 

* публикация

 

 

 

 

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



До 3 години затвор за оскверняване на гроба на патриарх Неофит
Дата: 18/04, 08:14

Силна геомагнитна буря ни удря до часове
Дата: 18/04, 08:00

Фенове на "Ергенът" дружно бранят следващата в тефтерчето на Алек
Дата: 18/04, 07:53

Без ток днес във Варна и областта ще са
Дата: 18/04, 07:45

Близо 100 българи са блокирани на летището в Дубай
Дата: 18/04, 07:38

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия