Днес основният опонент на управляващите представя програмата си. Костадин Костадинов в отворена среща с гражданите


Дата: 18/10, 10:07

Днес от 18.00 ч. в Арт салона на радио Варна ще се проведе отворена среща с Костадин Костадинов и неговия екип от "Възраждане". На срещата ще бъдат представени някой от акцентите в предизборната програма на председателя на партията и кандидат за кмет на град Варна.

Сред тях е изграждането на нова индустриална зона, и възстановяване на сегашната чрез привличане на инвеститори. Това ще доведе до разкриването на от 5000 до 7000 нови работни места за варненци и то само в рамките на един кметски мандат. С увеличаването на работните места ще се осигури поминък за гражданите и постепенно градът отново ще започне да просперира.

За грижата за децата и повишаването на раждаемостта също са предвидени реално приложими мерки. Встъпвайки на кметския пост Костадинов ще настоява за увеличаването на бюджета на общинската програма Инвитро от 100 000 лв., какъвто е в момента, на 300 000 лв., за да могат да се родят повече варненчета. Предвижда също финансова помощ от общинския бюджет, за семейства, в които се ражда дете. Децата на Варна ще могат да ползват напълно безплатни ясли и детски градини, а за младите и многодетни семейства е предвидено въвеждането на програма за строеж на общински жилища.

В образователната сфера в града ще се наблегне на културно-просветната работа и безплатната кръжочна дейност, за да могат деца и младеж да разкриват своите таланти и да развиват дарбите си. В здравеопазването се предвижда подобряване на материалната база, ремонт на Общинските поликлиники и закупуването на нова модерна техника. За професионалния спорт ще се изградят нови спортни бази, а съществуващите ще се модернизират.

Относно зелените площи в града са заложени мерки за опазването и увеличаването им. Ще бъдат създавани нови паркове, докато бъдат изградени такива във всеки варненски квартал, обновяване на лесо-цветната система на града, развитие на еко-транспорта, обособяване на паркинги и спиране на движението в Морската градина са съвсем постижими управленски задачи, които Костадинов поставя пред себе си и своя екип от опитни и изявени професионалисти, всеки експерт в областта си. Именно до тях кандидатът за кмет се допитва при структурирането на програмата си.

По отношение на инфраструктурата Костадинов планира изграждане на кръстовище на три нива на възлите, където бул. "Левски" пресича трите основни булеварда в града, разширяване и довършване на околовръстния пръстен на Варна, разширяване на бул. "Цар Освободител" до изхода на града и връзката му с автомагистрала "Хемус", довършване на връзката на бул. "Сливница" с "Хемус". Заложени са още разширяването на кръстовищата в град Варна и повишаване на пешеходните пространства в някой от централните зони. Преди да бъдат направени инфраструктурните и градоустройствени промени, а и в процеса на тяхното реализиране, Костадин Костадинов планира да се допитва до мнението на професионалните гилдии във Варна- архитекти, урбанисти, строители и други. Той се надява те да бъдат независими експерти, които да подпомагат процеса и връзката с гражданите.

Кандидатът за кмет вярва, че само така ще бъде осигурено професионално изпълнение и прозрачност на процеса. Костадин Костадинов е историк, който отлично познава културно-историческите предимства на града и предвижда развитие на туристическия сектор, според което Варна ще се превърне в целогодишна туристическа дестинация. Желанието на Костадин Костадинов да работи за Варна вслушвайки се в нуждите на народа и поставяйки го на преден план го превръщат в основен опонент на управляващите. И докато те се стараят всячески да прикрият делата си, Костадинов реално работи, като сформира силен екип, с който ще осъществи видими промени, заемайки кметския пост. Силната кандидатура на опонента, неговото родолюбие и морал, явно притесняват управляващите, които от началото на предизборната кампания на кандидата вече три пъти му нанасят цензура като принуждават медиите да свалят направените с него интервюта и посветените му публикации. С това се опитват за пореден път да подтиснат народния глас. Статистиките обаче твърдят, че във Варна ще има балотаж и гражданите ще избират между управляващите и Костадин Костадинов. Единствено с избора на Костадин Костадинов варненци имат шанс да спасят града си и да върнат неговото управление в ръцете на народа.

 

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

*платена публикация

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Проф. Рачев: Заради валежите сега през лятото няма да сме осолени като чироси
Дата: 19/04, 07:48

Народното събрание гласува увеличение на заплатите в Българската армия
Дата: 19/04, 07:45

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 07:40

Акция "скорост" във Варна. Поставени са камери в целия град
Дата: 19/04, 07:36

Израелски дронове са атакували цели в Иран
Дата: 19/04, 07:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия