Ако случайно някой е забравил, че идват избори, сега ни припомниха: Измиха пешеходния център на Варна с цистерна и маркуч


Дата: 18/10, 13:49

Редактор: Веселин Златков
e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Доста варненци днес бяха силно изненадани от гледката по пешеходната част на бул. „Княз Борис I”. По нея като на парад мина цистерна, а след нея работник с маркуч, който поля обилно паветата с вода.

Всички напълно естествено свързаха миенето с предстоящите местни избори. Едва ли има друга причина за тази акция на общината, след като подобно нещо не е виждано от години по Главната във Варна.

Отделен е въпросът, дали това е удачен и разумен начин да се чисти центъра на морския град. На първо място, дали тежката машина има място на паветата е спорно. Самите блокчета са здрави, но варненци едва ли скоро ще забравят каква продължителна епопея беше нареждането им (на определени места последвано от поне 5-кратно пренареждане). Струва ли си рискът да се разместят? Общината трябва да каже.

Другият спорен момент е, дали изобщо има нужда от подобна демонстрация? Както е известно, по пешеходния център са наредени един до друг търговски обекти, които са задължени да чистят пред входовете си и повечето го правят старателно. На този фон пускането на цистерната и работника с маркуча е известно престараване.

Да не говорим, че колкото и да е топъл и летен октомври тази година, дъждовете едва ли ще закъснеят много... И центърът така или иначе ще бъде измит по най-естествения начин.

Дано поне измиването да е обхванало и района около Съдебната палата и фонтана. Както варненци добре знаят, заради павилионите с дюнери и други храни там се събират много гларуси, които доста цапат черните (незнайно защо беше избран точно този цвят) каменни плочи, с които са облицовани зелените площи. Ето там наистина има нужда от сериозно миене! И то не само в разгара на поредната предизборна кампания...

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Над 75 ученици от Първа езикова гимназия имаха срещи с наказателни съдии от Варненския окръжен съд
Дата: 19/04, 19:23

Гроздан Караджов: Почти 2/3-ти от тока се потребява през нощта
Дата: 19/04, 19:101 Коментар

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 19:10

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 19:10

Хороскоп за 20 април събота: Да не яде хляб и яйца зодия
Дата: 19/04, 19:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия