Информиран източник: Семейството на принц Чарлз не се притеснява, че коронавируса може да премине в по-сериозен стадий


Дата: 26/03, 09:34

Семейството на принца на Уелс Чарлз, който е заразен с коронавирус, не е много загрижено относно вероятността сегашното заболяване да премине в сериозен стадий. Кралското семейство изрази увереност, че той ще се справи с инфекцията, съобщава The Daily Beast, позовавайки се на информиран източник.

Според изданието Чарлз има характерна кашлица, слабост и всички ключови симптоми, свързани с COVID-19, характерни за болестта, но като цяло той се чувства добре. В същото време пресслужбата на принца отказа да дава допълнителни коментари как протича болестта му. В изявлението се казва само, че принц Чарлз показва незначителни симптоми. Неговите представители също подчертаха, че е в добро здраве и продължава да работи от вкъщи.

Журналистите предположиха, че асистенти, близки до кралското семейство, сега са озадачени от диагнозата на принц Чарлз и със сигурност ще гарантират, че останалата част от кралското семейство не е изложена на риск от заразяване. Изданието изразява особена загриженост за здравето на кралица Елизабет II, с която принцът за последен път се срещна на 9 март.

По-рано на 25 март бе съобщено, че принцът на Уелс може да се е заразил с коронавирус SARS-CoV-2 от принц Албер II на Монако.

В понеделник, 23 март, Чарлз и Камила преминаха тестове, за да се проверят за коронавирус и на следващия ден откриха резултата. Чарлз е заразен, Камила успява да избегне болестта. Преди да обяви това публично, принцът се свързал с кралицата и синовете си - принц Уилям и принц Хари.

Според последните данни във Великобритания са регистрирани 8,1 хиляди случая на инфекция с коронавирусна инфекция, 423 пациенти са починали, 140 са се възстановили.

Превод: Блиц

Информирайте се само от достоверни източници на информация!

Не се подавайте на манипулации и на вероятни опити на измамници и политици да използват извънредната финсова криза за користни лични цели. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.България премина към лятното часово време
Дата: 29/03, 08:28

Последни часове до отмяната на карантината в Банско
Дата: 29/03, 08:10

Русия затваря границите си
Дата: 29/03, 08:02

Олимпийските игри в Токио може да се открият на 23 юли 2021 г.
Дата: 29/03, 07:54

Дезинфекцират участък от магистрала “Марица” преди границата с Турция
Дата: 29/03, 07:42

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия