Караянчева: БСП като не виждат заплаха, защо си отмениха всички конференции по места?


Дата: 27/03, 08:53

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Ако се наложи, мога да свикам Народното събрание за 24 часа. Това разкри в студиото на "Нова телевизия" председателят на парламента Цвета Караянчева.

"Парламентът работи в извънредна ситуация, нито има диктатура, нито нещо друго. Това, което говори опозицията, е безпочвено. Освен нас, има още много служители, журналисти, администрация. Ние не можем да осигурим след всеки народен представител, който пипне бравата, да се дезинфекцира. Комисиите продължават работа, защото са от по 20 човека. Залите могат да поберат 100 човека, така че могат между депутат да са на 2-3-4 метра. В парламентарната зала нарушаваме всички норми, работим повече от 15 минути в едно затворено помещение. Аз не мога да бъда спокойна когато виждам колегите един до друг, това са хора, които имат различни контакти. Ако се наложи, за 24 часа мога да свикам Народното събрание. Ако днес се появи някакво предолжение, утре мога да събера парламента", каза тя.

"Питам опозицията - ако няма заплаха, защо г-жа Нинова спря конференциите си по места. Защо не направят голямата си конференция за избор, след като всичко е... пушилка. Ситуацията е много динамична и трябва много адекватно да действаме. В такава ситуация никога не сме се намирали. Аз не мога да изключа вентилацията в Народното събрание, а тя носи различни вируси. Няма как да осъществим гласуването онлайн, защото в Констисутицята пише то да е лично и явно. България е за първи път в такава ситуация - изправена срещу невидим враг. Това, което направи президентът - излизайки и отново предъвква стари теми, критикува. Нека да критикува, но дава и конкретни неща", коментира още Караянчева.

Запитана за думите на премиера Борисов, че не са се чували с президента след думите му от неделя, тя отговори: "За какво да се чуват? Какво зависи от президента? Добре, че беше примиерът да му се обади и да отиде на среща, за да го запознае с обективната ситуация. Мен президентът ме покани миналата седмица и аз отидох, макар че всеки има противоречия, ние сме институции и трябва да си говорим. Но не може в криза вместо да даваш съвети да помагаш, да правиш срещички. Не може на 3 март да  говориш за два вируса подигравателно. Какво стана след 2-3 дена?".

"Не съм очаквала от българските граждани да бъдат толкова единни и дисциплинирани. Аз съм избрана от Кърджали, след първия случай вчера всички в коментарите го подкрепиха, вместо да го нападат", каза още тя.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 14:30

Министър Петкова: Към 18 април Фискалният резерв е в размер на 10,9 млрд. лв.
Дата: 20/04, 14:28

Везенков завърши първия си сезон в НБА с 225 точки
Дата: 20/04, 14:16

Президентът: Струва ми се, че Главчев все още не е разбрал с какво се е заел
Дата: 20/04, 14:02

Лекарят Спасов: 5 милиона и 400 хиляди души у нас са доктори
Дата: 20/04, 13:522 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия