Чеферин: Ако футболът не започне до края на юни, сезонът вероятно е загубен


Дата: 29/03, 08:44

УЕФА разглежда три варианта за подновяване на мачовете в европейския футбол, заяви президентът на организацията Александър Чеферин пред италианския "Република".

Заради пандемията от коронавирус Евро 2020 беше отложено с година, а почти всички първенства на континента - включително и международните турнири, спряха. Това поставя много въпроси пред УЕФА, свързани с възможността за довършване на настоящия сезон и започването на следващия.

"Не знаем кога ще свърши пандемията, така че имаме план А, план В и план С, за да търсим различни решения. Трябва да изчакаме като всички останали", заяви Чеферин и определи като правилно решението за спиране на футбола.

"Има различни възможности за подновяване от май до края на юни. Ако не успеем да го направим, сезонът вероятно е загубен. Макар че има и предложение да завършим този сезон в началото на следващия, който да започне по-късно", каза Чеферин, но уточни, че краят на следващия сезон е обвързан с началото на европейското на 11 юни 2021 г.

В момента първенствата са спрени, като се играе в Беларус. В България първенството спря на 13 март, а ръководството на футбола разглежда вариант за подновяване на мачовете през май.

Според президента на УЕФА решението трябва да е най-доброто за клубовете и първенствата. "Съществува проблемът с договорите (на футболистите), които са до 30 юни, и ще е необходим компромис", добави Чеферин.

Дневник



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Бет365 - Всичко за затварянето на залог
Дата: 19/04, 13:08

Депутатите отложиха с година либерализацията на пазара на електроенергия за битовите потребители
Дата: 19/04, 13:07

МОН закупува електрически автобуси за учениците
Дата: 19/04, 12:53

Петричев: Отбори от Висшата лига наблюдават футболисти на Лудогорец
Дата: 19/04, 12:40

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 12:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия