Отложени балове: Абитуриенти се готвят да броят от терасите


Дата: 29/03, 10:39

Нова тв

Извънредното положение отложи и десетки сватби

Учебната година може да продължи до юли, а абитуриентските балове да се отложат за средата на лятото. За броене до 12 от терасите и бална вечер пред компютъра през май, се готвят дванадесетокласниците. Извънредното положение отложи и десетки сватби.

Дългочакан ден и подготовка вече няколко месеца. Още февруари Ивелина от Монтана почти завършила покупките за балната вечер. "Рокля, обувки, чантички, куверти за ресторантите, също така прически, гримове вече са запазени и само чакаме да дойде датата“, каза Ивелина Стоянова.

Момичето, дори вече раздало част от поканите за семейното тържество, a със съучениците й вече обмислят и план Б. "Ние мислим по-нататък да си го празнуваме, ако не може точно на 25 май. Предлагам на класа да се съберем някоя друга вечер - няма значение кой месец е, дата, просто да не сме в този карантинен период“, каза още Ивелина

Сега, силите на момичето са насочени към подготовката за матурите и кандидатстването в университет. „Имам притеснение за кандидат-студентските изпити, но аз лично ще кандидатствам с матурите, едната по български език, но пак за приема се притеснявам доста, за начина по който се стичат обстоятелствата се притеснявам доста“, заяви тя.

За последно училищният праг, Памела прекрачила на 13 март. Оттогава обсъждат с нейните съученици дали ще имат бална вечер. „Емоция, която се изпитва веднъж и затова ще ми е най-гадно, а и последната официална вечер с класа, настроение, всички сме заедно и със сигурност ще е гадно за тази емоция“, каза Памела Георгиева.

Памела все още не си е купила бална рокля, но вече има набелязани, a сред съучениците й не липсват и шеги, въпреки неяснотата от завършването си. „Шегуваме се, че няма да има бал и тези, които са си купили рокли ще ходят нея до магазина. Много хора се шегуват, че ще празнуваме по балконите и ще броим до 12“, каза Георгиева.

Бъдещите младоженци също са в трудна ситуация. В Монтана засега са отменени няколко сватби „Младоженците отложиха сватбата във времето, без да обявят дата. Булката е бременна и тя се страхува и затова отлагат“, каза директорът на Обредни дейности - Монтана Венка Дикова.

Все пак, ако някоя двойка държи на датата, има възможност да сключи граждански брак, но с условие.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Томислав Дончев: ПП е известна с уклона си към политическо насилие
Дата: 28/03, 19:41

Мартин Табаков: Ако Ердоган победи Имамоглу в Истанбул, той ще пресече пътя му за президентската власт
Дата: 28/03, 19:32

Екстрадират в Италия трима българи по обвинение в тежки престъпления
Дата: 28/03, 19:22

Варненци към кмета Коцев: В този подлез вандалите вилнеят редовно!
Дата: 28/03, 19:04

Хороскоп за 29 март петък: Телефонът си да не вдига зодия
Дата: 28/03, 19:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия