Варненската полиция извърши 685 проверки за спазване на домашна карантина днес


Дата: 04/04, 16:35

Снимка Булфото

За днешния ден, на територията на ОД на МВР – Варна, са извършени 685 проверки по адреси на лица, поставени под задължителна домашна карантина, тъй като са били в контакт със заразени с коронавирус граждани или са пристигнали от рискови дестинации. След установени нарушения са образувани три досъдебни производства и една предварителна проверка. Това съобщиха от пресцентъра на варненската полиция.

Мъж от с. Старшимирово (И.Д. на 57 години) е с наложена мярка за неотклонение „домашен арест” след заседание на Варненски районен съд. На същия е повдигнато обвинение по член 355, ал. 2 от НК, след като е нарушил мерки, издадени против разпространяването на заразна болест по хората, установени със заповеди на министъра на здравеопазването на Република България, за което е подведен под отговорност.

Това е вторият случай само за два дни, при който на гражданин, нарушил задължителната карантина, е наложена мярка за неотклонение „домашен арест”.    

Разследванията, започнати по време на обявеното извънредно положение заради коронавируса, са взети на специален отчет от Апелативната прокуратура във Варна.
За днешния ден са извършени също 209 проверки в паркове, градини и детски площадки във Варна и областта. Съставен е 1 акт за установено нарушение.

ОДМВР – Варна призовава гражданите да си останат вкъщи, да ограничат излизанията от дома, да пътуват само при неотложност на пътуването.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Горя нерегламентирано сметище на улица "Кръстец" в Русе
Дата: 28/03, 17:36

Проф. Пламен Киров с прогноза кой ще заеме поста служебен премиер
Дата: 28/03, 17:22

Заловиха нелегални мигранти в дипломатическа кола на „Капитан Андреево“
Дата: 28/03, 17:11

Ники Станоев коментира Тръмп: Той е актьор еквилибрист
Дата: 28/03, 17:04

Полицията в Бургас издирва собственика на голяма сума пари
Дата: 28/03, 17:02

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия