Кучетата-роботи вече могат да пасат овце


Дата: 23/05, 10:54

profit.bg

фото: Туитър

Кучето-робот Спот, произведено от американската компания Boston Dynamics, вече може да пасе овце.

Видео, заснето в Нова Зеландия, показва, че Спот се справя доста добре в новата си роля, пише електронното издание ScienceAlert.

Освен с контролиране на стадата, робокучето може да се използва и за наблюдение на насажденията, както и за всякакви други земеделски задачи, които изискват преминаване през сложен терен.

Видеото е заснето от разработчика на софтуерни продукти за роботи Rocos, която си партнира с Boston Dynamics.

Крайната цел е роботи от типа на Спот да се използват навсякъде, докато техният оператор или собственик може да ги управлява от всяка точка на земното кълбо.

 

Те могат да бъдат оборудвани с най-различни сензори, от които да получават цялата необходима информация за обкръжаващата ги среда.

Rocos and @BostonDynamics join forces to enable businesses to carry out autonomous inspections in utilities, agriculture, mining, and construction. The possibilities are endless.https://t.co/qejMdkAzqG#robotics #robotoperationsplatform

— Rocos (@rocos_io) May 19, 2020

До този момент кучето-робот е използвано за най-различни цели, като една от последните му задачи беше да патрулира из парковете на Сингапур и да напомня на хората да спазват социална дистанция.

Оказва се, че робокучетата могат доста успешно да работят и в екип. Наскоро 10 подобни машини успяха заедно да изтеглят цял товарен камион.

Според създателите на Спот, едно от най-ефективните му приложения ще бъде в райони, които са недостъпни или опасни за хората.

Например на места, където са се случили природни бедствия или технически аварии. 

 

 "Ако се отнеме свободата на словото, тогава тъпите и мълчаливи могат да бъдат водени като овце на клане."  Джордж Вашингтон

Призоваваме властта да не създава излишно напрежение и да не нарушава основните ценности, върху които се крепи ЕС.

Личните свободи, като зачитане на личния живот, свобода на мисълта, на изразяването на мнение и на информация, са защитени с Хартата на основните права на ЕС.

Неспазването на тези принципи подкопава устоите и разяжда като злокачествен тумор ДНК-то на съюза. Води до напрежение в обществото ни.

Свободата на Словото е защитена и гарантирана от Основния закон, на който се крепи цяла България - Конституцията.

Призоваваме за спазване на предписанията и мерките, но чрез осъзнатост, а не чрез настойчиво всяване на паника и страх.

Пазете възрастните и хронично болните хора.

Нечистоплътно и опасно е използването на страха на хората за трупане на политически рейтинг.

Информирайте се от достоверни източници!

Не вярвайте на агенция "Една Жена Каза". Търсете първоизточника извора на информацията в чуждите медии! Не вярвайте на всеки преводен материал без да видите оригинала. Не вярвайте на всеки материал в чуждите медии.

Те често търсят сензации и драматизъм, защото, за разлика от повечето медии в България, се намират в реална пазарна конкурентна среда и темата "Ковид 19" им носи предимство над останалите, посещаемост, гледаемост, тираж и пари. Доверете се на разума си, а не на емоциите и страха си. Преценете дали материалът търси пазарноориентирана сензационност, дали обслужва политически интереси или иска да ви информира на базата на научни експертни данни и цифри.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните новини - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!Спонсорирани връзки.Доц. Димов: 17 новозаразени с Ковид - 19, трима с вируса са починали
Дата: 27/05, 08:121 Коментар

Радан Кънев: Трябва да имаме тригодишен икономически план, за да участваме в разпределението на 2 трилиона евро от ЕС
Дата: 27/05, 08:12

Къмпинг "Лагуна" край Варна - уникално съчетание на море и гора. Отдайте се на лятна почивка на самия бряг в плажни вили, в кемпер или на палатка
Дата: 27/05, 08:00

Осем жени са убити от партньорите си по време на карантината
Дата: 27/05, 07:57

Експерт за катастрофата във Варна: Шофьорът, блъснал майка и дете, след известно време ще продължи да шофира
Дата: 27/05, 07:57

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2020 | Пълна версия