Валери Симеонов: Брутално е! На Алепу няма свлачище, трябва да има разследване


Дата: 03/06, 16:34

Снимка: Булфото

Край Алепу няма свлачище и това е опит да бъде заблудено обществото, коментира лидерът на НФСБ Валери Симеонов по казуса със строителството в защитената местност, по-известна като Шофьорския плаж, пише OFFnews.

Строителните дейности за момента са спрени, обявиха от фирмата изпълнител на проекта.

„Това е брутално действие, което цели да бъде заблудено обществото, че е подпорна стена. Първо, аз много добре познавам това място - там няма свлачище, никога е нямало. Самото разрешение е нарушение на Закона за устройство на територията. Разрешението, което е издадено, който го е издал, може би трябва да бъде разследван", заяви Симеонов.

Лидерът на НФСБ се противопостави на изводите от проверката на ДНСК. 

"Виждате, че не става въпрос за подпорна стена, става въпрос за масивен строеж на няколко етажа, буквално на плажа. Няма как да подкрепя един такъв строеж и да имам мнение в подкрепа на инвеститора“, добави Симеонов, цитиран от БНР.

Екип на бургаската дирекция на ДНСК провери на място, за да установи дали се изгражда геозащитно съоръжение или обектът се превръща в четириетажен хотел.

Според държавното ведомство и община Созопол строежът в местността е брегоукрепително съоръжение, а не хотел. Всички останали обаче виждат бетонно чудовище на романтичния преди плаж.


Разрешение за строителството на геозащитното съоръжение е издадено през 2018-а година, а след завършването му пред него ще започне изграждането на хотелски комплекс.

"Чувствам се в страната на Алиса, където дюните не са дюни, горите не са гори, работата на багерите по степи и дюни е преминаване, а от днес и четириетажните хотели на плажа са противосвлачищни съоръжения", написа екоактивистът Тома Белев във фейсбус.

Днес от 18,30 ч природозащитната организация "За да остане природа в България" организира флашмоб в защита на Алепу. Протестът ще  е пред Народното събрание.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ООН: Храната, която българинът разхищава, се топи
Дата: 25/04, 20:49

Пълна суматоха се разрази в „Ергенът“
Дата: 25/04, 20:28

Община Монтана вдига помощта за младите семейства с по 100 лева
Дата: 25/04, 20:19

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 20:10

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 25/04, 20:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия