Рейс наби спирачки, кондукторка със счупен крак, 23-годишен остава без книжка във Варна


Дата: 04/06, 11:39

Снимка Булфото, архив     

   23-годишният подсъдим беше признат за виновен в това, че на 29 август 2019 г., при управление на лек автомобил по бул. „Осми приморски полк“ в посока квартал „Чайка“, след спирката на Червения площад, нарушил правилата за движение по пътищата, като пренебрегвайки пътната маркировка, навлязъл рязко и неочаквано в бус-лентата пред движещ се автобус от градския транспорт, съобщават от Районен съд – Варна.

Поведението на подсъдимия принудило шофьора на автобуса да предприеме екстремно спиране, в опит да избегне пътнотранспортно произшествие. По този начин, по непредпазливост е била причинена средна телесна повреда на кондукторката от градския транспорт, изразяваща се в счупване на крак и контузия, обусловило трайно затруднение в движението на долния крайник за период от около 3-4 месеца.
         23-годишният младеж е правоспособен водач, с валидно свидетелство за управление на автомобил, неосъждан и неосвобождаван от наказателна отговорност досега. Деянието е извършено по непредпазливост. Варненският районен съд го призна за виновен за извършеното престъпление по чл. 343, ал. 1, б. „б“ от Наказателния кодекс, като по внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, съдът му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Той бе лишен от право да управлява МПС за срок от 3 месеца. Направените по делото разноски също са в тежест на подсъдимия.
         Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Симеон Дянков: Преподавал съм на класа на Петков в Харвард. Редовно се чувам с него, Борисов, Иванов, а отскоро и с Пеевски
Дата: 23/04, 09:24

Министърът на образованието лично поздрави двамата първолаци от Тервел заради доброто им дело
Дата: 23/04, 09:23

Хиляди пенсионери ще получат нова пенсия за стаж и възраст до 50 на сто от реалната
Дата: 23/04, 09:21

Не носете капачки в туби, а в торби и чували, призоваха организаторите във Варна
Дата: 23/04, 09:13

София, Варна и Пловдив вдигали заплатите изкуствено, твърди икономист от КНСБ
Дата: 23/04, 09:08

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия