Светла Петрова: Част от мерките бяха малоумни. Това беше експеримент. Може ли Бойко Борисов да ме спаси повече от Господ?


Дата: 04/06, 19:44

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Журналистът Светла Петрова се изказа критично към мерките срещу коронавируса у нас. Тя бе гост в предаването "Крум Савов Live" по "7/8 ТВ".

"Истината е, че има много въпросителни за тази така наречена епидемия и така наречена пандемия. Ами ако нямаше медии, как би протекло всичко това или пък ако медиите функционираха както преди? Просто нямаше да има такава епидемия. Ако се съди и по това, което стана в България - броят на заразените, на починалите, това по никакви стандарти не отговаря на определението за епидемия. В същото време вижте какво стана в Западния свят. Така че не може да има еднозначно мнение. Но част от мерките и забраните бяха буквално малоумни. Като това да не ходим в паркове и градини, това просто е извън всякакъв коментар", каза тя.

"За мен определено такова нещо нямаше. Аз по-скоро съм привърженик на другата теория - че това беше някакъв експеримент за това как се управлява света през страха и през телевизора. И се видя, че този експеримент беше успешен. От тук нататък това нещо може да се повтаря, хората да бъдат манипулирани, защото се видя, че съвременният човек, който е втренчен в хедонизма си, в забавлението си, много се страхува това да не му бъде отнето. Когато го заплаши такова нещо той е готов да се затвори. Всеки си поема отговорността за живота, а тука се опитваха да ни спасяват. Сега може ли Бойко Борисов да ме спаси повече от Господ? Забраниха ми да отида на Цветница, на Великден в църквата. Това беше една имитация. Те на практика ги затвориха храмовете. Бяха почти празни църквите, защото след такова облъчване от медиите хората си останаха вкъщи. А премиера се тупаше по гърдите, че не ги затворил. Истината е, че в Гърция храмовете ги затвори държавата. Няма как църквата да затвори храм. Държавата поема отговорността. Но тука нашия човек се уплаши да не би да му пострада имиджа от това или началника от горе да му се скара и така бяха отворени затворените храмове", категорична бе бившата водеща на предаването "Сеизмограф" по БТВ.

"Тази епидемия прикри някои проблеми и скандали в държавата, но временно. Тъкмо когато дойде тази епидемия беше гръмнала вече в нова фаза така наречената барселонска афера. Аз правя предаване в сайта на вестник "Сега". Там ми гостува Георги Георгиев от "Боец", които са тези, които сезираха испанската прокуратура, и каза, че те не са спрели да работят и по време на епидемията, че имат нови факти. И това, което той каза в моето студио, е, че са установили, че някаква сума, и то свързана с европейските фондове, се е превъртяла през фирмите, свързани с този случай, в размер на около 1 милиард лева. Това е много повече от 5 милиона лева, нали така? Той твърди, че имат и при тях, разполагат с нови факти, че евентуално след като малко се поуталожат нещата, те ще излязат с тази фактология нова", коментира още Петрова.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Премиерът и американският посланик обсъдиха 7-и и 8-и блок на АЕЦ "Козлодуй"
Дата: 20/04, 02:00

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 20/04, 01:40

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 20/04, 01:40

Мъж наръга три жени в Швеция
Дата: 20/04, 01:26

Почти 24 хиляди деца са пропуснали доза ваксина срещу коклюш
Дата: 20/04, 01:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия