Светла Петрова: Медиите, които продължават да са критични към властта, работят при тежки условия


Дата: 04/06, 20:29

Редактор: Александър Дечев

e-mail: alexander_dechev_petel.bg@abv.bg

Кадър: "7/8 ТВ"

Журналистката Светла Петрова разкри в предаването "Крум Савов Live", че не е била поканена от БТВ за честването на 20-годишнината на медиите. Тя бе водеща на предаването "Сеизмограф" преди години там.

"Не ме поканиха за 20-годишнината, но "Сеизмограф" е бил споменат в някакво студио, имало е кратко интервю с Иво Инджев. Няма как да бъдем изчегъркани от историята на тази телевизия. Даже мисля, че ние направихме силната, голямата, меродавната телевизия, пък след това някои отидоха да консумират. А ние си митарстваме по медиите. Направих си сметка колко пъти сме се засичали с теб, Круме, по медиите. В интерес на истината, в Livenews, където бяхме с теб, най-свободно съм работила през цялата ми професионална практика. До степен, че да не се знае кои са ми събеседниците за деня. Велика ценност е свободата за това да не се сърдим, че не ни споменават тези, за които тя очевидно не е чак толкова велика", каза тя, а Крум Савов добави: "Заради които е на 111-о място. За които днеска накудкудякаха и "нагъли-гълиха" мисирките нашия репортер заради два неудобни въпроса. И го нападнаха журналистките". "Това не е за първи път. Те го нападаха и на предишните брифинги и разбрах, че вече брифингите са отменени. Така че той може да си го припише като заслуга", отговори Петрова

Тя бе върната и към конкурса за разследваща журналистика на фондация "Радостина Константинова", където е жури. Водещият уточни, че наградата е била присъдена на Теодора Трифонова от БТВ за материала "Къщи без гости", но впоследствие от сайта "Биволъ" са се обидили, тъй като първоначалните разкриващи факти са били техни в материала им "Къщи за тъщи".

"Да, обаче "Биволъ" не участваше с техните разследвания. А и материалът на БТВ е надграждане. Все едно миналата година, когато "Свободна Европа" разкри за апартамента на Цветан Цветанов, а после "Биволъ" надградиха историята с техни факти от разследване, да кажем, че заслугата за техния материал е само на "Свободна Европа". Тази година имаше много разследвания, слава Богу. Уважавам труда на "Биволъ", дори ги съветвам, ако имат претенции, да си ги потърсят по установения ред. Аз знам, че медиите, които продължават да бъдат критични към властта, и които вадят безобразията на властта, каквато медия е "Биволъ", при какви тежки условия работят. Аз винаги съм ги уважавала за това, което правят, и не искам те да смятат, че ние едва ли не имаме някакво отношение или сме се поддали на някакво внушение. Моят фаворит беше друг, но общият брой точки бе за разследването на БТВ. На 6-7 разследвания дадох 10 точки. Ами примерно в "Алтернативата" на ТВ1 отиват всички колеги, които са участвали, защото имаше много добри разследвания, и бе въпрос на няколко точки разлика. На ТВ1 предаването, и на Милен, бог да го прости. Ние всички сме от едната страна на барикадата и не сме толкова много като общност, и не бива да има разединение между нас. Разбирам обидата им, трябва да търсят някакви начини действително да докажат правотата си, но не бива да се разединява тази общност", коментира още тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Петков за Пеевски: Чуй ме добре, ако бодигардовете ти са отвън, ти така не би ми говорил
Дата: 26/04, 17:04

Математик: Бедността може да се бори, ако се погрижим за образованието
Дата: 26/04, 17:04

Архитект: Разликата между бедните и богатите у нас намалява, но все още сме на ниво Латинска Америка
Дата: 26/04, 17:00

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 17:00

Симеон Колев: Живеем в страна, където има различно богати хора, а не еднакво бедни
Дата: 26/04, 16:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия