Жителите на варненското село Добротич излизат на протест заради неизпълнени предизборни обещания, блокират пътя Айтос - Тервел


Дата: 05/06, 09:10

Редактор: Веселин Златков

e-mail: veselin_zlatkov_petel.bg@abv.bg

Утре в село Добротич, община Вълчи дол, област Варна, ще се проведе протест срещу безхаберното управление и неглижирането на проблемите в селата на територията на Община Вълчи дол.  От 11 до 14 часа ще бъде затворен  републикански път  Айтос - Тервел, съобщават организаторите на демонстрацията.

"Предизборните обещания се превърнаха в кръгла нула. Обещанието, че кметските наместници в селата ще се назначат след допитване до населението и след провеждане на общоселско събрание не беше изпълнено. И в почти всички населени места назначенията бяха против волята на населението", пешат недоволните жители на селото, които са събрали над 160 подписа в подкрепа на каузата си.

Ето какво още пишат те в съобщение за предстоящия протест:

"Когато преди време сметосъбирането и извозването на боклука премина изцяло към Община Вълчи дол ни бе обещано, че със спестените средства ще бъдат назначени хора в селата, които да се грижат за окосяването и почистването на улиците и гробищните паркове. В нашите села живеят възрастни  хора, които нямат възможност да се грижат за тротоарните площи и въобще хигиенизирането на улиците. До момента няма назначени хора по селата и положението е трагично. В село Калоян беше съборена сградата на Читалището през 2018 година  с предварителното съгласие на населението и взето решение на Общински съвет за изграждане на специална зала за нуждите на местното население. На последното заседание на ОбС Вълчи дол на 28 май 2020 отново е отменено финансирането на проекта. На сайта на Община Вълчи дол, последните решения  и дневен ред са за заседанията са от  22.04.2019 година и по тази причина няма как да Ви предоставим поредната промяна в инвестиционната политика на Общината. Конкретно в село Добротич не се прави нищо, което е  чисто тенденциозно към нас, поради факта, че нашия кмет не е от ПП ГЕРБ. Определени хора от нашето село са заплашвани от приближени на управляващите, което се случва в почти всички села, по думите на потърпевши. В село Добротич беше премахната бройката за технически сътрудник , въпреки , че на събрание на селото е взето решение и одобрено предложението на Кмета на село Добротич кой да е въпросният служител. Липсата на сътрудник затруднява работата в кметството".    



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Община Варна организира кампания за набиране на нови приемни семейства
Дата: 28/03, 10:36

Стартира футболна лига за ветерани 40+ във Варна
Дата: 28/03, 10:29

Путин твърди, че Русия няма план да напада Европа, както твърдеше и за Украйна
Дата: 28/03, 10:29

Алгафари: Големият проблем е колко време ще остане служебното правителство
Дата: 28/03, 10:28

Служителка на ДАИ си каза заплатата пред цяла България
Дата: 28/03, 10:24

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия