Министър Петкова за цената на газа: Получи се някакъв комуникационен вакуум, който доведе до смут в обществото


Дата: 05/06, 17:43

Редактор: Юлия Георгиева

e-mail: julia_georgieva_petel.bg@abv.bg

Кадър бТВ

На фона на всичко, което се случи с предоговарянето на цената на природния газ, просто някои среди се опитват да опорочат резултата от това предоговаряне. Според мен това, което се случи, е някакъв комуникационен вакуум и не можа да бъде обяснено какво точно е направил регулатора и доведе до смут в обществото. Някои се опитаха да яхнат този смут и да обясняват как цената на топлинната енергия расте и всичко е една пиар акция. Това коментира в ефира на бТВ министър Теменужка Петкова.

За март спрямо април цената е с над 40% надолу. Това е в резултат на предоговорените цени, които постигнахме. Т.е. може ли при тези цени и при това намаление да говорим, че ще има повишаване цената на придния газ, повишаване на топлинната енергия, че това са някакви пиар акции. Когато говорим с факти, смятам, че всички такива спекулации трябва да престанат, посочи министърът.

КЕВР не успя да обясни какво се случва. Регулаторът трябваше да обясни как е сформирал цената и откъде идва въпросната разлика от около 20%. Договори се, че оттук-нататък цената на природния газ ще се образува месец за месец в зависимост от пазара и петролната компонента, коментира Петкова.

Няма как да очакваме това, че постигнатото намаление на цената на газта автоматично ще се пренесе и върху цената на топлинната енергия, тъй като там има и други компоненти, обясни тя.

А въпросът защо намалението на цената за крайния потребител е само с 14% по-ниска трябва да се насочи към колегите от регулатора, които се занимават с ценообразуването, уточни министърът.

Парите на хората ще бъдат върнати като бъдат приспаднати надвнесените суми от следващите сметки, посочи тя.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 25/04, 00:20

Местата без ток във Варна и региона за следващите дни
Дата: 24/04, 23:59

Киара остана без роза от Ергена
Дата: 24/04, 23:24

Ивет Лалова роди
Дата: 24/04, 22:59

РСМ вероятно ще избере президент на балотаж
Дата: 24/04, 22:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия