Прокуратурата: В кабинета на Узунов са открити документи, свързани с дейността на КПКОНПИ, МВР и Народното събрание


Дата: 13/07, 17:57

Снимка: Булфото

Специализирана прокуратура публикува част от иззетата документация, свързана с искане на главния прокурор до Народното събрание и протоколи от решения на КПКОНПИ, открити при претърсването на кабинета на секретаря на президента Пламен Узунов.

При претърсванията са иззети множество книжа и документи, свързани с дейността на законодателната, изпълнителната и съдебната власт – Народно събрание, Министерство на вътрешните работи, Комисия за противодействие на корупцията и отнемане на незаконно придобито имущество, Прокуратура на Република България и други, съобщават от прокуратурата, цитирана от nova.bg.

Сред тях са копия на кореспонденция между две търговски дружества, касаещи три външно търговски договора. Един от тях е предмет на разследване по досъдебно производство на Специализирана прокуратура, образувано умишлена безстопанственост. В процес на установяване е отношението на П.У. към предмета на разследване по досъдебното производство.

В същия кабинет е намерено и иззето копие на цялата преписка по искане на главния прокурор  до Народното събрание от 2017 г. за даване на разрешение за възбуждане на наказателно преследване срещу народния представител Манол Генов за извършени от него престъпления. Сред иззетата документация са и копия от разпити пред съдия на свидетели, вкл. такива с тайна самоличност. Предстои прокуратурата да установи по какъв начин обвиняемият П.У. е получил копие от преписката, адресирана единствено до Народното събрание, при положение, че като секретар на президента по правни въпроси и антикорупция, не е разполагал с подобни правомощия.

Иззети са също така и тефтери с изписан ръкописен текст, снимки и голям обем от материали, съдържащи лична и служебна информация от оперативен характер, отнасяща се за български и чуждестранни граждани. Анализира се тяхното съдържание, дали същите представляват класифицирана информация и имат ли отношение към националната сигурност на страната.

Огледите на иззетите веществени доказателства продължават, като българската общественост ще бъде информирана допълнително за установеното, сочат още от прокуратурата.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Правителството отпуска 30 милиона за градини, ясли, училища, читалища и храмове
Дата: 19/04, 13:22

Бет365 - Всичко за затварянето на залог
Дата: 19/04, 13:08

Депутатите отложиха с година либерализацията на пазара на електроенергия за битовите потребители
Дата: 19/04, 13:07

МОН закупува електрически автобуси за учениците
Дата: 19/04, 12:531 Коментар

Петричев: Отбори от Висшата лига наблюдават футболисти на Лудогорец
Дата: 19/04, 12:401 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия