Борислав Гуцанов: Напускащите депутати приемат обновяването на БСП лично и болезнено


Дата: 29/09, 17:03

снимка: "Петел"

„Всички промени са болезнени, БСП тръгна към сериозен курс на обновление. Вероятно колегите приемат това лично. Обновлението е печелившият курс. Двама от тях бяха кандидати за лидер и техния вот беше символичен. Не смятам, че това е правилната постъпка, но всеки сам си пише автобиографията“. Това коментира в интервю за програма „Хоризонт“ на БНР лидерът на БСП-Варна и член на НС на партията Борислав Гуцанов.

Гуцанов даде ясно да се разбере, че конфликтът между Корнелия Нинова, която поиска малко повече от година неговата смяна като местен лидер на партията, е приключила. „Председателят беше подведен за Варна. А и самите варненски социалисти застанаха на моя страна и нямаше как БСП да не се съобрази с втората по големина организация в страната“, обясни той. Гуцанов беше също категоричен, че не може да се говори за „връщане на жеста“ за това, че номинациите на Нинова за втори мандат като председател са били най-много.

Прекият вот за лидер ще усили доверието за БСП, а когато партията представи своята програма, то ще стане още по-голямо, прогнозира лидерът на варненските социалисти.

„Убеден съм, че ще вземем властта, както и че БСП е партията, която може да се справи с управлението в този много труден момент“, подчерта Борислав Гуцанов.

Според него е абсолютно немислимо да се коментира коалиция на БСП с ГЕРБ, защото между двете партии има фундаментална разлика и социалистите нямат нищо общо с начина, по който държавата се управлява в момента.

Запитан какво мисли за Цветан Цветанов, който сега се представя за опозиция на ГЕРБ, а преди време като министър на вътрешните работи в правителството на Бойко Борисов нареди неговия арест пред децата и съпругата му, Гуцанов отговори: „Не мисля, че г-н Цветанов може да е различен от това, което е бил и това, което е.“

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 17:50

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 17:50

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 17:50

Бойко Рашков обвини “юристи като т-н Пеевски” за конституционната криза
Дата: 29/03, 17:48

Ето значението на всяка една цифра в ЕГН-то, при някои хора обаче има особеност
Дата: 29/03, 17:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия