Протестиращ от "Марш на свободата" в София: Как да живеем повече, умираме човек


Дата: 27/01, 21:10

Редактор: Виолета Николаева

e-mail: violeta_nikolaeva_petel.bg@abv.bg

"Как да живеем повече, умираме човек!" - проплака протестиращ ресторантьор от митинга "Марш на свободата" на площада в столицата днес пред камерата на телевизия 7/8.

"Никой не е получил нищо - нито един лев, нито 24 лева, нито нищо. Аз съм от ноември без работа, никакви пари не са били преведени, откак ни затвориха. Мой приятел в Испания, сервитьор, взема 1000 евро помощи за това, че не работи в момента и си е тук е ще се върне да работи, когато отворят, и аз съм решил да отида при него, защото тук няма смисъл. Да дойде Мутафчийски да си купува маски с 24 лева." - каза друг протестиращ.

"Платиха ни тези 24 лева преди 5 дни на нашия персонал. И за един ден през ноември също. Персоналът остана без пари за празниците." - каза жена от протеста. 

"По средата на пътя от Варна до тук получихме превод на парите, не знам дали е било случайно. Човек, който казва "яко ще се мре", не ми отговаря на културата, не мога да го коментирам.", бяха думите на варненец от жълтите павета.  

"Аз отворих в началото на март и тогава дойде пандемията, удари ме. Вътре съм с 80 хил лв, но никаква помощ не съм получил. Тия мерки са напълно неадекватни. Не може ние да не работим, а хотелите да работят. Тези помощи 60/40, при положение, че съм вътре с 80 000, от къде да ги платя на моя ралотник?! Тези мерки са напълно неадекватни, тези хора не заслужават да са управляващи. В историята на България до сега е нямало такава криза. Тя продължава една година. А ние сме получили помощи еднократно. В Англия хората не работят, но на 1 число в банковата сметка влизат пари до 70% от заплатите на наши познати там." - аргументира се друг мъж от протеста.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Огнен ад на АМ "Тракия"! Пожарни от два града гасят тир! Движението е спряно и двете посоки
Дата: 29/03, 17:19

Заради смяната на часа в събота срещу неделя всички влакове с ново разписание
Дата: 29/03, 17:04

Майки водят синовете и дъщерите си за развод при адвокат
Дата: 29/03, 16:591 Коментар

Депутатите оправят казуса със служебните премиери на първо четене
Дата: 29/03, 16:47

Александър Андреев: Първа точка във всички предизборни кампании трябва да е “сгрешихме”
Дата: 29/03, 16:35

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия