Зеленски призовава за повече западна подкрепа за Украйна


Дата: 16/04, 06:00

Снимка: Булфото

Украинският президент Володимир Зеленски поднови призивите си за активна подкрепа на Запада за неговата страна срещу руската инвазия, давайки за пример западната подкрепа за Израел при атаката от Иран, предаде ДПА.

Ясно е, че не всички украински съоръжения могат да бъдат предпазени от атаки, написа днес Зеленски в "Телеграм" след среща на върховното командване на украинските въоръжени сили. "Интензивността на руските атаки обаче изисква по-голямо единство", допълни украинският президент, предава БТА. 

Защитавайки Израел, свободният свят показа, че единството не само е възможно, но също така е и 100 процента ефективно, заяви Зеленски. "Решителните действия на съюзниците осуетиха успеха на терора и загубата на инфраструктура, като накараха агресора да се опомни", написа украинският лидер, имайки предвид безпрецедентната атаката на Иран срещу Израел през уикенда.

Същото може да бъде направено и за защита на Украйна от терора, която също като Израел не е член на НАТО. " И това не изисква задействането на член 5, а единствено политическа воля", посочи Зеленски.

Според член 5 от Устава на НАТО, атака срещу една държава членка "ще се смята за нападение срещу всички членове на алианса". Зеленски вече призова вчера, броени часове след отразяването на атаката на Иран срещу Израел, на Украйна да бъде оказана същата подкрепа, както на еврейската държава.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 29/04, 20:10

Футболният съюз одруса яко Черно море
Дата: 29/04, 20:02

Симон Милков сезира институции заради „Историческия парк“ край Варна, Ивелин Михайлов готви отговор утре
Дата: 29/04, 19:591 Коментар

Рядко природно явление е причина за силната градушка в Южна България
Дата: 29/04, 19:491 Коментар

Хороскоп за 30 април вторник: Да не вдига телефона никой зодия
Дата: 29/04, 19:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия