Никола Минчев: Да се номинира зам.-председател на ГЕРБ за нов външен министър е сериозен ход


Дата: 16/04, 17:41

Изненадващо е една седмица след съставянето на кабинета да се правят предложения за промени от министър-председателя, каза депутатът от "Продължаваме промяната- Демократична България" Никола Минчев пред журналисти в парламента. Той коментира темата след края на заседанието на временната комисия за изясняване на факти и обстоятелства, свързани с дейността на групата около Мартин Божанов, съобщи novini.bg.

Вчера служебният министър-председател Димитър Главчев инициира промени в персоналния състав на служебния кабинет. В предложение до президента Румен Радев, Главчев предлага Стефан Димитров да бъде освободен като служебен министър на външните работи и поста да заеме Даниел Митов. В мотивите за персоналната промяна служебният премиер посочва необходимостта от навременна и отговорна координация и комуникация между членовете на кабинета, от една страна, както и със съюзниците и партньорите, от друга.

Никола Минчев отбеляза, че предложеното ново име е заместник-председател на ГЕРБ. Доста силно политическо предложение, изтъкна депутатът.

Попитан дали смята, че Бойко Борисов е поискал назначението, Минчев отговори, че "той го е казал през деня преди това, но самия факт, че наистина се номинира за нов външен министър заместник-председател на ГЕРБ е сериозен ход".



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



На 30 април рожден ден има Васил Василев-Зуека
Дата: 30/04, 01:16

На днешния ден в историята - Ражда се бащата на информационната теория
Дата: 30/04, 00:43

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 30/04, 00:30

Барселона с трудна победа у дома
Дата: 30/04, 00:19

3-месечно бебе е заразено с коклюш във Великотърновско
Дата: 29/04, 23:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия