Борисов: Срам за ПП и ДБ - Дани Митов е от тях, дойде в ГЕРБ, за да е мост между партиите


Дата: 18/04, 11:26

Снимка Булфото, архив

По повод предложението на служебния премиер Димитър Главчев към президента да назначи Даниел Митов за външен министър председателят на ГЕРБ каза: „Срам е за ПП и ДБ! Дани Митов е от тях. И когато дойде в ГЕРБ, дойде, за да може да бъде мост между партиите. Така че ако иска, да го слага! Нека си стоят тези! Каквото искат да правят и Главчев, и Радев!“

Припомняме, че президентът Румен Радев към момента отказва да назначи Даниел Митов за служебен външен министър с аргумента, че той е зам.-председател на ГЕРБ. ПП-ДБ пък атакуват служебния кабинет с обвинения, че той е партиен – на ГЕРБ и ДПС.

Бойко Борисов попита защо Радев не е поставил въпроса за оставането на няколко министри от правителството на Николай Денков в служебния кабинет: "Изведнъж само го интересува - и него, и Йотова, - външната политика и външния министър (Стефан Димитров - б.р.), който си е техен. Нека да остане и да се знае, че Радев си носи отговорност, както досега. Аз ако съм Главчев... Но вече не искам и да коментирам..."

След въпрос на журналист - отхвърля ли отново хипотезите, че се меси в служебния кабинет, Борисов се разгневи: "Ама какви хипотези, бе! Аз ви говоря на български език, господине! Аз на български ви говоря с факти, Вие ме питате отхвърлям ли. Отхвърлям и искам да остане този министър - да си носи Радев отговорност, както за всичките други провали три години! Провалите на служебните му правителства. Не искам изобщо да нося ангажимент и не нося ангажимент като партия за това правителство!"



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Много повече общуване в чужбина с A1 Roaming Revolution
Дата: 01/05, 03:30

Новооткрит 3D колаген задвижва ставите
Дата: 01/05, 03:30

Треньорът на Левски с извънредна пресконференция в сряда
Дата: 01/05, 03:00

Лехечка спря серията на Надал в Мадрид
Дата: 01/05, 02:06

Страхотна къща с панорамна гледка към гр. Варна
Дата: 01/05, 02:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия