Андрей Райчев: Ваня Григорова е може би първият опит да се прави ляво без бивши комунисти


Дата: 25/04, 08:58

Редактор: Александър Дечев

Кадър: "Нова телевизия"

"Ваня Григорова е може би първият опит да се прави ляво без бивши комунисти". Това заяви социологът Андрей Райчев в сутрешния блок на "Нова телевизия".

"Появата на Ваня Григорова в лявото пространство и привличането на Елена Йончева към ДПС говорят за една и съща криза - кризата на лявото. Лявата криза продължава. Явяват се минимум два субекта, а може би и повече. Това започва да ми прилича много на съдбата на СДС при разпада му. Нещо подобно цари вляво. Появата на няколко леви субекта може да доведе само до занижаване на резултата. Ваня Григорова е може би първият опит да се прави ляво без бивши комунисти. Тя е елемент и от един друг пъзел - ще посочи ли българинът седми субект. Колкото до Йончева, левицата в нейно лице губи много силен и ярък играч. Поздравления за лидерите на ДПС, това е изключително силен ход. За нея е много тъжно, явно другите не я искат", коментира той.

"За първи път имаме действащ кабинет по време на изборна кампания. Ще гледаме това съвършено безсмислено сваляне на Росен Желязков. Това няма практическо значение, има само символично. Всичко това е адресирано към 9 юни. Това ще бъде със нарастваща степен и е допълнителен ефект от промените в Конституцията.

Не може ситуацията в света да е буре с барут, а при нас да не е. Преди да се развърже големият възел, няма как да се развържат малките възли. Големият възел ще бъде развързан на есен, когато ще има нов европарламент и преди всичко изборите в САЩ. Ако Тръмп спечели ще е едно, ако Тръмп загуби - става друго. Всичко това, което виждаме тук, е временно. Включително резултатът от нашите избори ще доведе до един временен баланс", смята Райчев.

"Ако социолозите са прави в това, което казват - 10 процента разлика между ГЕРБ и ПП, и ако ПП са втори, защото доколкото разбирам и това е под въпрос, тогава ще има следната ситуация - същото, само, че вече не Борисов подкрепя, а Борисов, който казва на западните партньори "А сега ги накарайте тия малоумници да вземат да ме подкрепят мен, за да правим евроатлантическо правителство". Това е целта", смята социологът.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жертвите на наводненията и свлачищата в Южна Бразилия станаха 56
Дата: 04/05, 21:20

БТВ: Задържаха двама чужденци, продавали цигари без разрешително
Дата: 04/05, 21:11

Какво включват стандартното и разширеното изследване на кръв в лаборатория „ЛИНА”?
Дата: 04/05, 21:10

Благодатният огън тръгна към църквите в България от синодалния параклис
Дата: 04/05, 20:55

В Гърция глобяват с 50 евро за шофиране с джапанки
Дата: 04/05, 20:451 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия