Предупредиха всички със зимни гуми в България за голяма опасност


Дата: 25/04, 11:07

Пиксабей 

Какво може да се случи, ако карате със зимните гуми през лятото

Напомняме ви защо спешно трябва да смените гумите за летни. Някои собственици на автомобили, които искат да спестят пари за закупуване на летни гуми, решават да “довършат” зимните гуми до последно – така или иначе, те няма да бъдат в добро състояние за следващата зима и изглежда, че са подходящи за лятото, lifebg.net.

Според Закона за движение по пътищата (чл. 139, ал. 1, т. 4), движещите се по пътищата пътни превозни средства трябва да бъдат: (нова – ДВ, бр.

101 от 2016 год., в сила от 21.01.2017 год.) с гуми, предназначени за зимни условия, или с гуми с дълбочина на протектора не по-малка или равна на 4 mm през периода от 15 ноември до 1 март.

Това означава, че въпреки множеството дискусии и разногласия по въпроса има ли глоба за зимни гуми през лятото или за летни гуми през зимата, то съгласно хипотезата на закона, отговорът е не. Можете да бъдете санкционирани в размер на 50 лв. единствено ако карате с износени гуми.  

Най-често шофьорите правят това – шофирането със зимни гуми през лятото, когато дълбочината на протектора на зимните гуми е по-малка от 4,5 мм.

На първо място, това е опасно!

Обикновено зимните гуми са с намален скоростен индекс. През летният сезон трябва да се монтират гуми с повишен скоростен индекс, за да се върнете към допустимата разрешена максимална скорост. Пътуването пролетта и лятото с гуми, предназначени за температури под 7 °C и за зимни метеорологични условия, може да стане опасно и със сигурност не гарантира безопасността.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Митрополит Григорий: Сега повече отвсякога е нужно да сме миротвроци
Дата: 05/05, 00:43

Хиляди в Тел Авив поискаха от Нетаняху спиране на огъня в Газа
Дата: 05/05, 00:27

Христос воскресе!
Дата: 05/05, 00:021 Коментар

Празнично пасхално богослужение в катедралния храм "Св. Александър Невски"
Дата: 04/05, 23:51

"Хамас" за първи път склонен на примирие с Израел
Дата: 04/05, 23:341 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия