Рекламата на хазарт и в момента е забранена, но никой не контролира, посочи експерт


Дата: 30/04, 10:02

Кадър БНТ

Рекламата на хазарт е забранена и в момента, но регулаторите пренебрегват това. Това каза пред БНР Тихомир Безлов от Центъра за изследване на демокрацията във връзка с приетия на първо четене законопроект за промени в Закона за хазарта и прогнозира, че може и да не бъдат приети окончателно тези промени.

Той обясни:

„Имаше периоди, в които рекламата на хазарт е била много, много ограничена. Не мога да кажа, че има някаква черна икономика, свързана с хазарта“.

Според него би могло да се остави възможност да се рекламира хазарт в някои спортове, които нямат достатъчно финансови източници:

„Това би бил за тях голям шанс, защото част от тези рекламни бюджети може да се концентрира в българския спорт. … И при социализма спортът получаваше бюджети от различни хазартни дейности – тотото и лотариите. Въпросът е да се направи в рамките на нормалното, а не да се направи нова експлозия на рекламата“.

Освен с рекламата на хазарт, трябва да се внимава и с това къде се приемат залаганията, подчерта Безлов и припомни, че при лотариите преди години това се случваше в пощенските клонове, където се изплащат пенсиите, в супермаркетите и т.н., като последствието беше, че непрестанно имаше наплив да се купуват лотарийни билети.

„В нормалните държави се изграждат отделни хазартни пунктове, за да не се случи подобна епидемия, каквато видяхме у нас през 2016, 2017 и 2018 г.“



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



От Космоса до домашната аптека – уникални български пробиотици
Дата: 17/05, 22:00

В България има сериозен ръст на трудовите злополуки
Дата: 17/05, 21:52

Бивш шеф на НСО: Шофьорите може да карат по-бързо заради опасността от атентат
Дата: 17/05, 21:48

НЗОК: По-малко от половината болнични легла се използват
Дата: 17/05, 21:44

Маргарита Хранова разказа за първата си целувка с момче
Дата: 17/05, 21:43

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия