Почина съпругът на Надка Караджова


Дата: 13/03, 07:271 Коментар

Почина акордеонистът Стефан Костов – съпругът на известната българска народна певица Надка Караджова. Той беше 77-годишен.Стефан Костов беше акордеонист и активен деец за българския традиционен фолклор. Остави своя белег заедно с покойната си съпруга Надка Караджова - солист и създател на "Квартет Славей", допринасяйки за славата и величието на българската народна музика в цял свят. Сърдечен, мил и винаги усмихнат. Такъв беше Стефан Костов. Почивай в мир приятелю. Сега вече ще ти е спокойно.
Роден e на 2 август 1937 г. в София, съпруг на народната певица Надка Караджова и дългогодишен изпълнител на български фолклор, пише блиц. В началото на музикалната си и артистична дейност Стефан има влечение към старата градска песен. След брака с Надка Караджова променя стила на свирене и се отдава изцяло на българския фолклор.

Под звуците на акордеона му са пели известни народни певици като Надка Караджова, Янка Рупкина, Стоянка Лалова, Лиляна Галевска, Светла Караджова, Василка Андонова, Руска Божилова и мн. др. Има десетки записи в Българското национално радио, авторски песни, участия в предавания на Българската национална телевизия, записи в Балкантон. Участва в създаването на квартет „Славей”, негов мениджър, продуцент и акомпаниатор е от създаването му – 1991 г. 

КоментирайСпонсорирани връзки.


От полицията за "Петел": Няма пострадали хора при катастрофата под Аспарухов мост във Варна
Дата: 20/11, 16:28

Тази гледка може да бъде Ваша в Жилищен комплекс АЗИМУТ
Дата: 20/11, 16:27

Калин Христов, БНБ: Трябва да се готвим за следващия негативен икономически цикъл
Дата: 20/11, 16:26

5 факта за Черния петък, които никога не сте знаели
Дата: 20/11, 16:25

Адска катастрофа в Гърция взе живота на три момчета! Сред загиналите на място е и 15-годишното българче Христос
Дата: 20/11, 16:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2018 | Пълна версия