Детска банда взломява електрически табла и спира тока в Девня


Дата: 23/02, 17:14

Група хлапета от Девня се чудят каква беля да измислят, за да експериментират на гърба на жителите на града. С падането на мрака детската банда се активизира и започва да прави различни пакости, но не като едновремешните връзване на конци и хвърляне на „водни бомби“ през балкона.

От няколко вечери насам детската банда взломява улични елтабла в кварталите „Девня-1“ и „Девня-2“, сваля бушоните и моментално напуска района пред жилищния имот, който са оставили без електрозахранване. Това, освен че причинява битови неволи на отделни домакинства, крие сериозни рискове за живота и здравето на малолетните „шегаджии“. Защото в елтаблата тече високоволтов ток и предупреждението „Не пипай! Опасно за живота“ не е залепено случайно.

Засега детската банда не е идентифицирана, но се работи по определени хипотези. Има съмнения, че малолетните лица, които спират тока, са същите, които са били забелязани да палят пиратки в дървените къщички за книги.

Община Девня апелира родителите, настойниците и класните ръководители да обърнат внимание на децата за опасностите, които крият някои видове „игри“. Те трябва и да са наясно, че макар и малолетни или непълнолетни, извършителите на противообществени прояви и техните родители подлежат на принудителни корекционни мерки, които са законово регламентирани. Отделно от това имената на правонарушителите попадат в регистрите на МВР и при навършване на пълнолетие криминалното им досие би дало повод на органите на реда да ги задържат превантивно в полицейските подразделения за срок до 24 часа, особено ако в района е станало някакво престъпление, съобщават от пресслужбата на Община Девня.  



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Сигнал за бомба изпразни мола на бул. Стамболийски
Дата: 29/03, 16:06

Започва раздаването на хранителни помощи на над 600 хиляди души
Дата: 29/03, 15:59

Община Варна осветява училище в цветовете на българското знаме и на НАТО
Дата: 29/03, 15:52

Тревожна прогноза за цените на горивата
Дата: 29/03, 15:471 Коментар

Без СМС плащаме "Синя зона" през телефона
Дата: 29/03, 15:40

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия