Задържаният за убийството в Борисовата градина ще бъде съден като непълнолетен


Дата: 23/02, 21:55

19-годишният Йоан Матев, който е задържан за убийството в Борисовата градина, ще бъде съден като непълнолетен, защото тогава е бил на 17-години. Ако бъде осъден, той може да получи от 2 до 8 години затвор.
Йоан попада в полезрението на полицията преди половин година. Докато е наблюдаван, заподозреният променял често външния си вид - пускал дълга коса и брада, също така напълнял значително, съобщава "Пик".


Лицето е променило напълно своите навици, местата, които посещава, включително е спряло да ходи на училище, което обяснява липсата на по-бърза информация вследствие на предприетите мерки за разлепяне на брошурите, които дадохме, коментира днес старши комисар Младен Маринов, директор на СДВР. 

До ареста се стигнало благодарение на свидетел, който е показал къде се намира ножът, с който е извършено престъплението. От МВР обаче не потвърдиха дали въпросният свидетел всъщност не е братът на Йоан. Работната версия на прокуратурата е, че младежът е искал да вземе портфейла на 15-годишния Георги, но не е успял и затова го е намушкал с ножа си. Този нож е иззет и е изпратен веднага за ДНК експертиза, която очакваме, каза по-рано днес Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

В хода на работата са проверени над 1 400 лица. 400 от тях са проверявани изключително детайлно с оглед изчистване на всякакви техни алибита и отпадане на фокуса върху тях категорично, че не са извършители, посочи още старши комисар Маринов. 
По разследването са направени множество експертизи. Ключови за разплитането на убийството се оказват кадрите от охранителна камера, които от МВР разпространиха в медиите. Видеозаписът е преминал обработка за подобряване на качеството в лаборатории на ФБР и Интерпол.

Само ще поздравя колегите от СДВР за успешната реализация. Делото вече е над 40 тома може би. Толкова информация е смляна, че просто този случай може да влезе в учебниците по криминалистика, коментира Георги Костов, главен секретар на МВР в оставка. 
Една от експертизите е прецедент по своята сложност. Тя е показала пълно съвпадение между ръста на Йоан и на момчето, което преди две години и половина е извършило престъплението.

Направената експертиза доказва, че Йоан Матев в секундата, деня, часа е бил на точното място, където е извършено убийството. На този етап задържаният студент по право отказва да говори.
От държавното обвинение ще поискат Йоан Матев да остане за постоянно в ареста.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Без СМС плащаме "Синя зона" през телефона
Дата: 29/03, 15:40

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 15:40

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 15:40

Кои са най-предпочитаните европейски марки електромобили?
Дата: 29/03, 15:40

Цънцарова се тюхка, че изтървала лесни пари покрай Гришо
Дата: 29/03, 15:37

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия