Тръмп иска да се следят милиони китайци


Дата: 24/02, 05:00

Президентът на САЩ Доналд Тръмп иска профилите в социалните мрежи на пристигащите в Америка китайци да бъдат следени и проверявани, съобщи изданието "Политико", цитирайки свои източници.

Идеята на администрацията му е граничните власти да проверяват профилите на китайските посетители на САЩ, като за целта явно ще се наложи да наемат доста преводачи - средно на година 3.6 милиона китайци посещават Америка. "Фейсбук" и "Туитър" са забранени в Китай, като жителите на азиатската страна ползват платформата Weibo. Американската служба за митнически и граничен контрол ще "изследва" доста по-подробно мненията и коментарите на китайците в социалните мрежи. От Белия дом отложиха представянето на новия антимигрантски указ, който трябваше да замени първоначалната забрана. За момента заповедта се очаква да бъде издадена по някое време другата седмица, въпреки че Тръмп бе обещал това да се случи още през настоящата.

Правителството обяви, че отменя федерална разпоредба за достъпа на транссексуалните ученици до тоалетните в училищата в САЩ. Министерствата на правосъдието и на образованието, и двете - оглавени от консервативни християни, огласиха кратко комюнике, в което отбелязват, че оттеглят препоръките в тази връзка. Така отново федералните щати и ръководствата на учебните заведения ще трябва да вземат решения по въпрос, добил популярност като "войната на тоалетните".

Президентската съветничка Келиан Конуей временно бе лишена от възможността да дава тв интервюта заради редица гафове, които направи, съобщи Си Ен Ен. Тя неколкократно правеше изказвания, които не отговаряха на действителността или противоречаха на официалната позиция на Белия дом. Поради това хора от обкръжението на Тръмп установиха, че нейното явяване в различни тв предавания "носи повече вреда, отколкото полза", и на този етап "тя е престанала да бъде ефективна".

НАГЛАСИ

Подкрепата за президента Доналд Тръмп е спаднала с четири пункта през миналия месец, сочи анкета на университета "Киунипиак". Според тях 38% от запитаните са отговорили, че одобряват работата на 45-ия президент на САЩ, но 55% са на обратното мнение. По отношение на противоречията между държавния глава и съдебната власт по повод имиграционната политика повечето американци подкрепят съда.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Прах от Сахара обхваща Турция
Дата: 25/04, 23:07

Криси прекрасна срещата на Магдалена с Алек и се появи с нощница и грим
Дата: 25/04, 22:51

Над 600 ракети са изстреляни днес срещу градушката
Дата: 25/04, 22:32

Шофьор се заби в патрулка в Хасково
Дата: 25/04, 22:22

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 25/04, 22:20

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия