«Камчия» - място, което докосва сърцето


Дата: 11/05, 12:17

Санаторно-оздравителният комплекс „Камчия” е уникално учреждение от нов тип, интегриращо в себе си функции на почивна база, детски лагер, училище, дворец на детското творчество, културен, образователен, спортен и рехабилитационен център. Дейността на СОК Камчия създава за гостите на комплекса среда, която внушава и възпитава разбиране за органичната връзка „Човек-Земя-Космос“, съдейства за развиването на човешките способности, талант и утвърждаването на изконните добродетели.

Мястото, където е построен комплексът е сред съхранена природа и в близост до чист морски плаж, река, гора, в съседство със защитен от ЮНЕСКО резерват. Всички сгради са разположени в дъбова гора, поддържа се красив лесопарк с ботанически зони, екопътеки, беседки, места за лагерни огньове, зони за отдих, спорт и развлечения.

Санаторно-оздравителният комплекс "Камчия" е разположен в среда, съчетаваща най-съвременните постижения на строителството и архитектурата с чистата природа. Комплексът има дългосрочна политика и план за развитие в областта на екологията и опазването на околната среда. С цялостната си работа СОК „Камчия“ се стреми да създаде условия за възпитаване на любов към природата у своите гости и приятели.

Партньор на СОК „Камчия“ е Лесотехническият университет в София. Водещи експерти и преподаватели консултират реализирането на дългосрочна залесителна програма. Политиката на комплекса е за всяко загинало дърво да се засаждат най-малко пет нови - както типични за района видове, така и нови дървета и храсти, които служат за обогатяване на познанията на учениците, гостите и почиващите.

Комплексът използва възобновяеми източници на енергия и водно напояване. Внедрена е система за енергийна ефективност, всички процеси се контролират и управляват централизирано.

Възпитаниците на училището на бъдещето „Юрий Гагарин“ в „Камчия“ се обучават и възпитават в любов към природата и работят за опазване на растителните и животински видове. За втора година реализират еко проекта „Природата в сърцата ни“. Децата с желание изработват и поставят хранилки за животни и къщички за птици в парка на СОК „Камчия“.

Не случайно ЧСУ „Юрий Гагарин“ беше домакин на националната олимпиада по „Химия и опазване на околната среда“, тъй като комплексът предлага най-съвременни условия за провеждане на такъв тип проекти. Впечатлени от материално-техническата база, но и от съхранената природа, професорите и участниците биха избрали отново СОК „Камчия“ за провеждане на следващи мероприятия.

В ЧСУ „Юрий Гагарин“ работи клуб на младия природолюбител, в който се наблюдават и разкриват тайните на природни явления и феномени. Създадена е хербарна сбирка от различни дървесни видове, почвени профили от района на Камчия, учебна колекция от семена и плодове на горски дървета. 

За трета поредна година СОК „Камчия“ е партньор на полумаратон „Камчийски пясъци“, в който по традиция предходния ден участниците почистват плажната ивица.

 

 

*реклама

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Москов: Най-бедните обедняха с 30% за последните 3 години. Асен Василев е като прероден Румен Гечев
Дата: 26/04, 18:02

Цончо Ганев: Нямаше нищо по-нормално от това да гласуваме за оставката на Желязков
Дата: 26/04, 17:461 Коментар

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 26/04, 17:40

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 26/04, 17:40

Кабинетът освободи шестима областни управители
Дата: 26/04, 17:361 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия