Макрон поздрави Бойко Борисов за Деня на българската просвета и култура по телефона


Дата: 24/05, 21:01

В телефонен разговор с премиера Бойко Борисов френският президент Еманюел Макрон изрази поздравления от свое име и от името на френския народ по случай Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост 24 май, съобщи "24 часа".

Двамата лидери взаимно си честитиха изборните победи и си пожелаха успех в управленските дела. Макрон отбеляза, че за него ще е висока чест да работи с премиера Борисов. Той изрази желание сътрудничеството между България и Франция да продължи да се задълбочава в интерес на развитието на двете икономики. Това съобщиха от пресцентъра на Министерски съвет.

Тема на разговора беше предстоящото българско председателство на Съвета на ЕС през следващата година. Френският президент изтъкна, че страната му е готова да окаже подкрепа както на екипите ни за подготовка, така и по отношение на приоритетите на самото председателство. Обсъден беше и мигрантският въпрос, като премиерът Борисов посочи, че през последните шест месеца натискът по границата ни е почти нулев. Това по думите му се дължи на предприетите мерки и охранителното съоръжение. Борисов покани Макрон да посети българската граница и лично да се увери в ситуацията.

Министър-председателят Борисов подчерта, че европейската интеграция продължава да е неотменим приоритет за страната ни и че България ще подкрепя общоевропейските решения за просперитета на ЕС. В края на разговора президентът Макрон покани премиера Борисов да посети Франция, като изрази очакване това да стане в най-скоро време.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Пътуванията тази година са 10-15% по-скъпи
Дата: 19/04, 17:181 Коментар

Какви са най-често ползваните мерни прибори за лов?
Дата: 19/04, 17:00

Топ 10 летни аромата от Arabic Scents: Открийте своя неустоим летен аромат
Дата: 19/04, 17:00

Цветелина Грахич отмъсти на Слави Трифонов
Дата: 19/04, 16:57

Прокурори искат крути мерки срещу пияните и дрогирани шофьори
Дата: 19/04, 16:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия