Вече 3-та година ДФК „Шампиони“ обучава децата на Варна на футбол


Дата: 30/06, 14:00

Детски футболен клуб „Шампиони" е школата където децата от най-ранна възраст могат да започнат да преследват своята мечта, а именно един ден те да бъдат на мястото на големите футболни звезди, на които подражават в момента. Клуба е създаден през 2014 г. като от тогава до сега над 1500 деца са усетили емоцията да бъдат част от този проект и са имали възможност да изучават първите, но и най-основни стъпки във футболната игра. Поради факта, че все по-голям брой деца страдат от наднормено тегло, гръбначни изкривявания и плоскостъпие, ДФК „Шампиони“ са си поставили и задачата да изградят във всяко едно дете навика да спортува защото преди всичко това означава здраве и носи само и единствено позитиви за цял живот.

В клуба тренират деца от 4 до 12 годишна възраст, като тренировките във всяка възрастова група са различни и са насочени към определена част от играта – така например най-малките „шампиони“ правят упражнения, които освен забавни са и полезни за координацията им, запознават се със футболните правила и наблягат на техническите умения с топка в крака. Във всяка следваща стъпка от развитието им децата са насочвани изцяло към подобряване на техниката и координацията, които са основни елементи за бъдещите им изяви. Всичко това се прави за да може всяко дете да е подготвено за участие във футболните турнири, които ДФК „Шампиони“ прави или е поканен да участва. За 3-те години от както е създаден, клуба има организирани над 10 футболни празника за децата и е взел участие в редица турнири. Наскоро ДФК „Шампиони“ бе сред поканените на силния международен турнир където личаха отбори като Партизан (Белград), Стяуа (Букурещ) и първенеца на Украйна – Нива ( Виница).

„Целта пред клуба е да запали по-голям брой деца за футболната игра като това е важно за град като Варна, където преди време уличните игрища и тези в училищата бяха пълни с хора играещи футбол – и малки и големи. Тази улична школовка има изключителен ефект върху развитието на детето и като техника и като характер. Сега това нещо го няма и затова футбола ни страда и ние като клуб се стремим да запълним тази празнота и подготвим децата трениращи при нас за следващото им стъпало във футбола, а именно школите на професионалните отбори.“ това заяви Петър Кръстев – директор на школата.

 

Тренировки

Тренировките се провеждат на изкуствените игрища на „Тринити парк“, намиращи се до зоологическата градина като децата са разделени във 5 възрастови групи – от 4-5 до 10 годишни. Батковците, родени 2005 и 2006 година тренират и се готвят за първенствата, организирани от ЗС-БФС, на игрищата на Техническия университет.

Наскоро ДФК „Шампиони“ закупи специален софтуер, който е широко използван във водещите западноевропейски отбори и подпомага работата на треньорския щаб. Голямото разнообразие от упражнения и статистиката, която се води след всяко занимание спомагат за усъвършенстване на проблемните области от развитието на децата. „ Данните сочат, че всеки клуб използващ този софтуер подобрява значително характеристиките на своите играчи след време, а това изцяло отговаря на нашите виждания и предпочитания за по-бавно и постепенно развитие отколкото победа на всяка цена в мачовете. Именно това е една от причините да се насочим към този нов и иновативен подход към тренировъчния процес и да го приспособим към нашата действителност и възможности.“ каза още Петър Кръстев.

До края на годината в плановете на ДФК „Шампиони“ влиза и организирането и участието с няколко набора деца в силен международен турнир в Банско, който ще се проведе към края на август. Там клуба възнамерява да натрупа нов опит и да завърже контакти с водещи школи от чужбина. Именно с един от тези традиционно силни отбора са водени разговори да предостави възможност на директора на клуба да посети тяхната база и да се запознае отблизо с това как те работят с подрастващите и ако може да взаимства техния подход в тренировъчния процес с децата на ДФК „Шампиони“.

„В последната година имаме не малко случай, в които по-големите школи като „Спартак Варна“ и „Черно море“ имат интерес към деца трениращи при нас. Това показва, че сме на верен път и ще продължаваме да се развиваме.В крайна сметка удовлетворението, което ни носи всекидневната работа с деца няма цена и лично аз съм особено щастлив когато виждам, че ние като клуб имаме своя принос в развитието на децата не само като футболисти, а и като добри хора“ спомена още директора на ДФК „Шампиони“.

 

 

*реклама



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 27/04, 06:00

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 27/04, 05:20

За първи път в Европа А1 демонстрира на живо непрекъсваеми 5G и роуминг услуги на границата с Гърция
Дата: 27/04, 04:30

Нов проект! Комплекс от 4 къщи в м-ст Траката във Варна
Дата: 27/04, 04:30

До 23 градуса в събота
Дата: 27/04, 04:00

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия