Невероятно, но факт! Тази авиокомпания не е превозила нито един пътник за 27 г. съществуване


Дата: 26/07, 13:35

Самолет тип Cessna 1 от 1 След като за повече от 27 години не е превозила нито един пътник, авиокомпанията Baltia AirLines наскоро се прекръсти на USGlobal Airways с цел най-накрая да се издигне в небето с пасажери на борда си. Baltia AirLines е създадена през 1989 г. от покойния Игор Дмитровски, за да осигури непрекъснато обслужване от международното летище "Джон Ф. Кенеди" в Ню Йорк до летище Пулково в Санкт Петербург, макар че това никога не се случва, посочва T+L.

За близо 30 години авиокомпанията не успява да получи сертификат от Американската федерална авиационна администрация (FAA) заради проблеми с осигуряването на безопасна аварийна евакуация. В продължение на повече от 20 години компанията разполага с два самолета Boeing 747, единият от които без двигател и друг, който никога не е получавал одобрение за полет според радио "Мичиган", въпреки че Министерството на транспорта е дало разрешение на Baltia да лети до Ленинград и Рига през 1991 г., а през 1998 г. го отменя.

Новата авиокомпания - USGlobal Airways, подава нова молба за сертификат за въздушен превозвач от FAA през миналия февруари и чака одобрение, за да може да продава полети между САЩ и градовете, които са част от споразумението между Щатите и ЕС "Открито небе", като Париж, Ница или Барселона. Компанията прави различни корпоративни и оперативни промени през последната година, като например нов мениджърски екип и смяна на местоположението на централата й на международното летище Стюарт в Ориндж Каунти, Ню Йорк.

"Нашата нова авиокомпания е добре развита в процеса на преструктуриране, реорганизация и рефинансиране", каза Антоний Кулурис, главен изпълнителен директор на USGlobal Airways. "Надяваме се да получим официално одобрение и сертифициране от правителството на САЩ в недалечно бъдеще, за да обслужваме международни маршрути до и от Стюарт, които понастоящем са слабо или недостатъчно обслужвани."

Източник: Profit.bg.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Испания: Реал може да представи Мбапе през август
Дата: 29/03, 06:00

Феноменален Гришо смачка Алкарас и е на полуфинал
Дата: 29/03, 05:48

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 05:20

Подадени са проекти за саниране на жилищни сгради по ПВУ за над 152 млн. лв.
Дата: 29/03, 05:001 Коментар

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 04:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия