Разтърсващи разкази на българки от Барселона! Жесток страх стисна хората за гърлата


Дата: 18/08, 11:37

Не се чувствам добре, за да изляза навън. Това каза пред Нова телевизия по телефона Цветелина Минчева, която живее в Барселона и се разминала на косъм от смъртта. Просто се страхувам, добавя тя. Минчева е била много близо до мястото, където стана атентатът.

„Малко след като съм подминала мястото, се е случило всичко това. Видях микробуса и чух плачещите хора, които бягат и викат. Просто видях ужаса в лицата на хората”, добавя тя, цитиранан от Пик.

Адриана Ранчева, която е учила в Барселона и сега живее и работи в банка в града, каза, че в 12 часа ще отдаде почит на загиналите. „Всеки човек, който живее в Барселона, минава поне един път от мястото, където ван се вряза в тълпа. В Барселона тази улица - "Рамбла" - винаги е била символ на нещо весело. Това е много красива улица, с много забележителности по нея. На това място се събират и всички фенове на „Барса” след победите на отбора”, каза още Ранчева.

Друга нашенка, която работи на 200 метра от мястото на атаката, разказа още за ужаса от снощи.  

„Бях на работа. Група от изплашени туристи влязоха в магазина плачейки. Всички клиенти се втурнаха към аварийните изходи. Чуха се изстрели. После се върнахме в мола. После всички шефове бяхме събрани на едно място. Започнаха да ни евакуират. Първо туристите, после и нас. Беше един истински кошмар“, разказа тя.

По отношение на мерките, преди атаката тя посочи, че е имало засилено полицейско присъствие, но никой не е очаквал да се случи подобно нещо.

"Чуваше се, че има ниво на атака 4 или 5, което е доста. В Барселона дойдоха доста туристи, не като други години. Имаше засилено полицейско присъствие. Полицаите си вършеха работата, но при толкова много хора. Имаше притеснения, гледали сме по телевизията, но не сме очаквали“, посочи тя.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Напълни се плажът във Варна
Дата: 29/03, 15:02

Антъни Блинкен поздрави България за годишнината от членството в НАТО
Дата: 29/03, 15:01

Не е слух, казвам за кой работеше Мартин Нотариуса, обяви Гешев пред Бенатова и Шикерова
Дата: 29/03, 14:56

Голям гаф на БТВ със Силви от “Ергенът”, отписаха я преждевременно
Дата: 29/03, 14:51

Завод от НРБ процъфтява във Варна и раздава милиони печалба на хората
Дата: 29/03, 14:45

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия