И Пекин вече скочи срещу Пхенян, налага санкции


Дата: 23/09, 11:30

И Пекин вече се зае със задачата да укротява Пхенян и да го наказва за поведението му. Като на практика му налага икономически санкции, съобщава Inews.

Китайското министерство на търговията обяви, че преустановява вноса на текстил от Северна Корея в страната си и ограничава значително доставките си на природен газ към държавата на Ким Чен Ун. Според пълния текст, публикуван на сайта на ведомството, решението на Пекин е в съответствие с приетата от Съвета за сигурност към ООН резолюция 2375 и ще влезе в сила окончателно на 1 октомври за износа на петролни продукти в съседна страна и на 11 декември за текстилната търговия.

Още отсега доставките на газов кондензат и втечнен природен газ вече са преустановени, но след 1 октомври ще се ограничи окончателно целият износ на петролни продукти. По отношение на текстила пък, от 11 декември ще бъде наложена пълна забрана върху импорта му и всички китайски фирми ще трябва да прекъснат бизнес отношенията си със текстилната индустрия на Северна Корея, предаде БГНЕС.

По-рано Съветът за сигурност проведе извънредна среща във връзка с поредния ракетен пуск на КНДР, проведен четири дни след приемането на резолюцията за затягане на санкциите срещу Пхенян. В резултат на дискусията бе прието изявление за отпечатване, осъждащо провокативните действия на севернокорейското ръководство, както и необходимостта от пълно прилагане на ограничителните мерки, засягащи страната.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Мафиот притесни атрактивна дама в "Стани богат"
Дата: 25/04, 19:34

Хороскоп за 26 април петък: Да си стои вкъщи зодия
Дата: 25/04, 19:30

Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 25/04, 19:20

Очаква ни дъжд в следващата седмица
Дата: 25/04, 19:09

Челна катастрофа на Подбалканския път, има много пострадали
Дата: 25/04, 18:54

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия