Репортаж на “Петел” от Варна: Хаос по улица „Девня”, задръстена е от автобуси на „Градски транспорт”, спират където им падне (снимки)


Дата: 22/06, 14:21

снимки: "Петел"

Ключовата улица „Девня” във Варна е наполовина заета от паркирали автобуси в района около ЖП гара в посока Аспарухов мост. За това алармираха читатели на „Петел”, а наша проверка на място установи причината за създадения от „Градски транспорт” хаос.

Причината за създалата се ситуация е заграждането на пространство, използвано до момента от общинския монополист в градските превози на пътници като обръщач. Имотът обаче е частен и тази сутри собственикът му го е оградил. Така за автобусите на „Градски транспорт” няма място и шофьорите спират направо на улицата. Ситуацията е неприятна както за тях, така и за гражданите, които трябва да правят внимателно маневри, разминавайки се с големите превозни средства.

„Предупредил съм общината и „Градски транспорт”, че ще заградя имота и съм им дал време да реагират, те обаче не го направиха”, каза за „Петел” Антраник Шакариян, чиято фирма е собственик на заградения тази сутрин терен.

Бизнесменът и общински съветник коментира, че всъщност мястото за обръщане на автобусите и началната им спирка е под Аспарухов мост. За създаването на този нов обръщач има усвоени сериозни средства от прословутия европейски проект „Интегриран градски транспорт”.

„Защо използваха до днес това място, което е частен имот , трябва да отговорят от общинската фирма. Аз самият смятам да ги питам на сесия на Общинския съвет какъв беше смисъла от усвояването на средствата за нов обръщач под моста”, каза Шакариян.

Припомняме, че неговото дружество „Транстриумф Холдинг” возеше варненци по половината градски линии, преди с политическо решение на Общинския съвет те не му бяха отнети и предоставени на „Градски  транспорт”. От общинската фирма коментираха, че това били по-печелившите линии във Варна и се надяваха с тях да спрат загубите в дружеството. Вместо това обаче то продължи да затъва финансово и вече е на минус с близо 10 млн. лева.

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия