Свръхзвуковите самолети ще са бъдещето на авиацията


Дата: 18/07, 03:50

Според много хора свръхзвуковите самолети ще са бъдещето на авиацията. Развиващи невероятните 6500 км/ч, летателните машини значително ще съкратят времето за пътуване между икономическите центрове Лондон и Ню Йорк и Токио и Сан Франциско, което ще е от огромна полза за международния бизнес.

Но има и сериозни пречки пред реализирането на свръхбързите самолетни пътувания. Може би звучи изненадващо, но не технологията е най-големият проблем, който стои пред осъществяването им, пише money.bg.

"Мисля, че по-голям проблем ще бъде икономическата обосновка, за да се доведе този проект на пазара", заяви пред CNBC изпълнителният директор на Boeing Денис Мюленбург.

Мюленбург смята, че в бъдеще настоящите самолети ще съжителстват със свръхзвуковите си събратя.

"Kогато погледнем към бъдещето, виждаме бъдеще, което включва все по-ефективни дозвукови самолети, но и въвеждането на високоскоростни свръхзвукови самолети", добави той.

Американският самолетен гигант вече разполага с голяма част от технологията за свръхзвуков полет. Boeing инвестира в технологията за летателни апарати Mach 5, както и в разработването на системи за задвижване, които могат безопасно да овладеят огромните нива на тягата. През юни компанията пусна снимки на свръхзвукова концептуален модел за превоз на пътници.

Mach 5 (5 маха) е еквивалентът на пътуването с 5 пъти по-висока скорост от тази на звука. С такава скорост пътуването от Ню Йорк до Шанхай би отнело около 2 часа.

От 2005 г. насам Boeing работи върху безпилотен самолет, известен като X-51. През 2013 г. самолетът достигна скорост от 5 маха за 210 секунди, което е най-дълго продължилият свръхзвуков полет досега.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Туристическият министър: Въпреки войните ние ще имаме устойчив летен сезон
Дата: 26/04, 18:46

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 26/04, 18:30

Доц. Киселова: Очевидно няма съгласие кой да ръководи заседанията на парламента
Дата: 26/04, 18:23

Москов: Най-бедните обедняха с 30% за последните 3 години. Асен Василев е като прероден Румен Гечев
Дата: 26/04, 18:02

Цончо Ганев: Нямаше нищо по-нормално от това да гласуваме за оставката на Желязков
Дата: 26/04, 17:461 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия