Екатерина Захариева: Германия счита България за важен стратегически партньор


Дата: 21/05, 18:40

Кадър: БНТ

Германия счита България за важен стратегически партньор и силна проевропейска държава. Това показа посещение на министъра на външните работи на Федерална република Германия Хайко Маас в страната ни. Германия разчита на България за експертизата на Балканите. Стабилността прави страната ни привлекателна. Това заяви вицепремиерът и министър на външните работи Екатерина Захариева в предаването "Още от деня" по БНТ.

"Над 5000 немски фирми има у нас. Почти всяка седмица се открива фабрика с германски инвеститор. 30 от 100-те най-големи инвестиции в страната ни са от Германия. Немският език е вторият най-изучаван в България. Над 80% от немските инвеститори биха вложили средствата си у нас отново", каза още външният министър.

"Българското правителство реагира бързо по сигналите за къщите за гости и скандалите с апартаменти. ГЕРБ реагира веднага с оставки, за разлика от другите партии. Нека органите си вършат работата на време, а не да чакат разследванията на журналистите. Европейската прокуратура ще предотврати злоупотребите и България се надява системата да заработи по-бързо", допълни Захариева.

"България застава зад най-добрия кандидат за европейски прокурор. Имаме двама прекрасни кандидати", категорична бе тя.

"Диалог трябва да има между властите. Главен прокурор ще се избира в края на година. Но за да има истински дебат за избора, то той не трябваше да започва седмици преди евроизборите", коментира вицепремиерът.

"Откриват се 13 избирателни секции в Германия, над 190 са общо секциите в чужбина. Изборният ден ще започне според местното време. Българите няма нужда да подават заявление, за да гласуват. Имаме създадена организация, а по-голяма част от бюлетините са разпределени", завърши Екатерина Захариева по темата за гласуването на българите в чужбина на евроизборите.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 26/04, 23:30

Глобиха жена, псувала полицаи в Пловдив
Дата: 26/04, 23:13

Всеки пети у нас е под линията на бедност
Дата: 26/04, 22:52

Разград с богата културна програма през май: Великденски заек на Велики четвъртък, Чакърдъкова в Деня на буквите, а абитуриентите – по червена пътека
Дата: 26/04, 22:50

Доктор: Тестът за коклюш се прави сутрин на гладно
Дата: 26/04, 22:32

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия