Всички електрически автомобили в ЕС трябва да издават звук при скорост по-малка от 20 км/ч от 1 юли


Дата: 16/06, 03:00

digital.bg

Електрическите автомобили тепърва ще стават все по-популярни и вече провокираха сериозен интерес сред водещите производители.

В следващите няколко години хибридите и EV моделите ще преобладат в портфолиото на най-големите компании. ЕС въвеждат нови регулации, които влизат в сила от 1 юли. След тази дата всеки електрически автомобил ще трябва да издава звук със сила от поне 56 децибела, ако се движи с не повече от 20 км/ч, съобщава TheNextWeb.

За да спазят изискването производителите ще трябва да оборудван своите модели с т.нар. "Acoustic Vehicle Alerty System" (AVAS). Идеята в случая е, че автомобилите с електрически двигатели са доста безшумни, което е предпоставка за инциденти на пътя. Въвеждането на система, която издава звук над определена честота е подходящо решение, което ще спести доста проблеми на пешеходците. Производителите ще могат да избират точно какъв звук да издават автомобилите им.

Необходимо е да бъде достатъчно ясен и да надхвърлява границата от 56 децибела. Тази стойност не е подбрана случайно и е идентична със звука на преминаващ около вас автомобил, работещ климатик или елеткрическа четка за зъби. В същото време хората, които пресичат и носят слушалки е малко вероятно да чуят предупредителните сигнали. Тези мерки имат за цел да гарантират безопасността на гражданите и да спестят неприятности  на водачите на автомобили.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



ВМС във Варна показаха първия многофункционален модулен патрулен кораб
Дата: 26/04, 15:16

Стоичков и Балъков под гръмотевичната буря: Нашият брат е сега тук
Дата: 26/04, 15:13

Българите се изнасят за Великден с коли и самолети за тези страни
Дата: 26/04, 15:01

Призоваха общинските съветници да почистят Варна на 27 април
Дата: 26/04, 14:56

Отпада данъкът за събиране на гъби и трюфели
Дата: 26/04, 14:55

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия