Яне Янев пред „ПИК“: Цветанов е едно от чудовищата на прехода, няма как да поддържа такъв лукс със заплатата си


Дата: 27/06, 13:49

Цветанов се превърна в едно от политическите чудовища на прехода, това заяви в интервю за „ПИК“ Яне Янев. Поводът за разговора му с журналиста Гергана Инигилизова е проверката на НАП срещу бившия втори в ГЕРБ и изводите на институциите, че в случая с „Апартаментгейт няма нищо незаконно. Още през 2010 г. Янев подаде сигнал за разследване на 6-те апартамента на Цветанов.

„Цветанов и фамилията му няма как да докажат повече от 1 млн. лв. пари, които да имат легален произход. Ако нямат такъв произход, са незаконни, т. е. свързани с престъпление“, категоричен е Янев. Той припомни развитието на случая преди 9 години:

„Тогава Цветанов започна да се обяснява надълго и нашироко, възползваше се от силната власт, която притежава като вицепремиер и министър на вътрешните работи и направи всичко възможно да заглуши истината, която ние показахме с документи. Никога не сме говорили празни приказки. Показали сме това, което по-късно предоставихме и на компетентните институции. Но Цветанов бързо се ориентира, че трябва на всяка цена да сложи вилката на врата на тогавашния шеф на НАП Красимир Стефаов и беше проведена фиктивна ревизия, целяща да замете това, което беше изнесено в публичното пространство.

По-късно стана ясно, че наглостта няма граници и Красимир Стефанов, след като си свърши работата в НАП, беше номиниран и избран за депутат от ГЕРБ. Сигурен съм, че той още се страхува.“

Яне Янев е напълно категоричен, че Цветанов и семейството му не могат да докажат откъде имат парите, които демонстрират със начина си на живот. „Те не са били предприемачи, бизнесмени, фермери, юристи, стопански ръководители, артисти, творци или каквито и да било професионалисти, които да имат сериозни доходи. Няма как със заплата на треторазряден служител в системата на МВР да имаш такива спестявания. Това е абсурдно!“ Според Янев, Цветан Цветанов е един от най-големите кешови играчи в посттоталитарна България. „Има изградени схеми и структури, все още действащи, които дават възможност да се направи обосновано предположение, че той е в топ 10 на най-големите съдържатели на кешови трезори през последните десет години“, категоричен е той.

На въпрос как е станал такъв, лидерът на „Ред, законност, справедливост отговори така:

„Никой досега не смееше да пита за това, а някои ваши колежки се лензеха сервилно и подскачаха от умиление, докато припкаха около Цветанов за интервюта. Те не забелязваха ли марковите костюми, бродираните ризи и всички други прескъпи облекла, сменяни всеки ден от Цветанов? Той всеки ден носеше върху себе си по една депутатска заплата. Тези неща не ги ли забелязваха? Извънземните ли му купуваха на Цветанов тези одежди?

Ами то принцовете на Великобритания не си позволяват да носят толкова скъпарски дрехи, обувки, вратовръзки и ризи. И това е години наред. Не ви ли направи впечатление, че преди време Лиляна Павлова беше разжалвана заради една чанта, която се оказа, че й е подарък от Вежди Рашидов. А на Цветанов костюмите и ръкавелите, как не направиха на никого впечатление?“

За съжаление, Янев не е уверен, че истината ще излезе наяве:

„Ако тези проверки и ревизии се правят от същите хора, които прикриха случая от преди девет години, не съм настроен оптимистично, че истината ще излезе наяве. Силно се надявам, че ще се направи едно истинско журналистическо разследване, за да се изясни въпросът за доходите на Цветанов и разходите му по други пера в неговия живот, не по-малко скъпи от имотите. Ползва ли Цветанов скъпо платен чуждестранен PR абонамент? Задграничните му пътувания само от партия ГЕРБ ли са плащани? Има ли имоти и сметки в чужбина? Какъв е истинският произход на парите за луксозния му начин на живот?“



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Иван Гешев пред депутатите от комисията за "Нотариуса": Божанов е дребен измамник, има по-сериозни групи за влияние
Дата: 16/04, 15:31

Митко Тасев от БТВ се присмя на колата на Гришо: Много харчи и вози само по една мацка
Дата: 16/04, 15:22

Всички с глоби от КАТ да чакат и писмо от почернени българи
Дата: 16/04, 15:20

Важно за българите пътуващи към Гърция за Великден: Обявиха новите правила по плажовете и такси
Дата: 16/04, 15:11

Главчев назначи девет заместник-министри, връща Йоловски в МЕУ
Дата: 16/04, 15:10

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия