Мъж с психични проблеми е заподозрян за пожара в Хасковско


Дата: 14/08, 12:22

Снимка Булфото

По повод запитвания от журналисти ви уведомяваме, че под ръководството на Районна прокуратура-Хасково се извършват процесуално-следствени действия,свързани с възникналия на 12.08.2019 г. пожар между с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново, обл. Хасково.

До момента е установено, че първоначално огънят е тръгнал от нерегламентирано сметище в покрайнините на с. Брягово, обл. Хасково, където в издълбана яма били запалени дрехи, изхвърлени от 39-годишния А.Н. Впоследствие пламъците били угасени от близък на А.Н., но сметищните отпадъци продължили да тлеят и от вятъра пожарът се е разраснал към с. Любеново и с.Родопи, обл. Хасково. Евентуалният извършител А.Н., на 39 г., е настанен в болнично заведение за изследване на здравословното му състояние. Той не е осъждан и не е криминално проявен, цитира новини.бг.

Под ръководството на Районна прокуратура-Хасково продължават процесуално-следствените действия по  образуваното досъдебно производство за престъпление по чл. 331 ал. 1 във вр. чл. 330 ал. 1. от Наказателния кодекс -  за това, че по непредпазливост е запален чужд имот, вследствие на което на 12.08.2019 г. е възникнал пожар в горски и земеделски земи между с. Родопи, с. Брягово и с. Любеново, обл. Хасково, като тепърва ще се изяснява какви са нанесените щети. До момента е установено, че пожарът е обхванал около 8 000 дка площи, от които около 4 000 дка са тревни площи, а останалите горски територии.  Огънят е локализиран и предстои да бъде извършен оглед, както и да бъдат назначени пожаро-техническа и оценъчна експертизи и др. Няма опасност за жителите и къщите в трите села, покрай които се е разпространил пожара.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Жестоко пребита е участничка в Ергена на Свети Валентин
Дата: 28/03, 12:431 Коментар

Полицаи от Благоевград преследват мъж, отвлякъл млада жена
Дата: 28/03, 12:42

Вкарваме работници от Киргизстан, Узбекистан и Бангладеш да ни работят по хотелите на морето
Дата: 28/03, 12:392 Коментара

Оранжев код: Български градове ще изпитат силата на Майката Природа в следващите часове
Дата: 28/03, 12:31

Бойко Борисов призова президента да не слага Росен Желязков или Димитър Главчев за премиер
Дата: 28/03, 12:261 Коментар

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия