Как да си приготвим смути против високо кръвно


Дата: 22/08, 09:25

Високото кръвно налягане може да доведе до сериозни здравословни проблеми, ако не бъде третирано, но редовните прегледи и леките промени в начина на живот могат да противодействат на проблема. А когато се чудим какво да консумираме с идеята да се предпазим от високо кръвно, може да помислим за нещо неочаквано – смути. 

 

1. Високото кръвно.

Високото кръвно е сериозно състояние и симптомите невинаги са видни. Най-добрият начин да разберете дали имате такъв проблем е с редовни прегледи при лекаря си или с уред вкъщи. За много хора с хронично високо кръвно налягане, няма специална причина – просто се засилва с годините. Когато това се случи, лекарите го определят като хипертония.

Вторичната хипертония е високо кръвно налягане, причинено от друго състояние, като например проблеми с щитовидната жлеза, сънна апнеа, рак на надбъбречната жлеза, вреди по бъбреците, злоупотреба с алкохол и дрога.

Повечето лекари препоръчват пациенти с такива проблеми да променят начина си на живот. Спазването на здравословна диета и тренировките помагат. Храните и напитките, които консумирате, са важни за това дали ще имате високо или ниско кръвно. Здравословно зелено смути пък може да държи нивата в нормално състояние.

 

2. Здравословната диета.

Диетата има огромно въздействие върху кръвното налягане. Наднорменото тегло и затлъстяването са рискови фактори за хипертония и е важно да хапваме нещо, което ни помага да свалим теглото си или поне да го поддържаме. Има няколко съставки, които имат позитивен ефект върху кръвното налягане и яденето на листни зеленчуци ни осигурява добро количество калий и натрий.

Смутитата пък са вкусен начин, да се подсигурим с витамини и минерали за деня. За смути, което да сваля кръвното, добавете зеленчуци като къдраво зеле, спанак, манголд, колар и аругула. Можете да използвате Нутрибулет и лесно да приготвите желаната смес, вземайки най-доброто от храните, като ги смила до такава хомогенност, че запазва всички важни вещества.

Едно зелено смути може да побере до пет чаши зеленчуци и плодове в една вкусна напитка, предлагайки страхотен старт на деня с много полезни хранителни вещества. Можете да смесите зеленчуците с плодове като банани и ядково мляко за здравословен, сладък зелен сок.

 

3. Научно доказано.

В изследване от 2013 година, ефектите на зеленото смути са изследвани и е доказана връзката им с намаляването на кръвното налягане. Изследването заключи, че включването и увеличената консумация на плодoве и зеленчуци, особено зелени смутита, помага за намаляване на кръвното налягане и смъртността сред хората със сърдечно-съдови проблеми

Една от главните причини за развитието на хипертонията са високите нива на натрий в пактерианите храни. Натрият запазва храната за по-дълго, за да може да стои повече време на щандовете. Освен това производителите на преработени храни са открили, че елементът кара хората да искат да ядат още повече от въпросните храни. Знаейки, че повечето от храните, които ядете, са приготвени у дома, ще намалите нивата на натрия и така напрежението върху сърдечно-съдовата система спада.

Смутитата са лесни за приготвяне, позволяват на човек да след какво точно яде и ни дават нужните витамини и минерали.

 

* публикация

 

 



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Катастрофа с жертва край Костенец
Дата: 29/03, 12:10

По 150 лева на месец за храна дават на 650 хиляди българи
Дата: 29/03, 12:10

Всички пътуващи към Гърция да чуят МВР какво ги чака на границата
Дата: 29/03, 11:581 Коментар

Габриел: Не трябва да има безвремие, но това не означава да бъдат претупвани нещата
Дата: 29/03, 11:561 Коментар

Идва лоша новина за кредитите за жилища, предупреди БНБ
Дата: 29/03, 11:52

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия