Какво представлява новата функция Clear History във Facebook


Дата: 23/08, 02:30

digital.bg

Facebook е компания, която често е критикувана заради начина, по който съхранява и споделя личните данни на потребителите. През последните години станахме свидетели и на различни скандали, при които милиони хора станаха жертва на агресивната им стратегия. Още преди година Facebook обещаха да предоставят инструмент, с който всеки потребител да може да изтрие цялата история на своя профил в социалната мрежа.

 

Така ще разполагаме с повече контрол над данните, които достигат до рекламните партньори на компанията. От MobileWorldLive съобщават, че вече е наличен нов инструмент, който е активен за част от потребителите. Името на тази опция е "Off-Facebook Activity" и предоставя възможност да видите кои приложения и уеб сайтове имат достъп до докладите с активността на профилите. Кликването върху имената показва допълнителна информация.

 

 

Успоредно с това можете да блокирате всяко приложение или сайт, ако не искате да имат достъп до личната ви информация. Новото меню предлага "Clear History" опция, с която допълнително да ограничите какво съдържание за вас се споделя с партньорите на компанията. Имайте предвид, че въпреки името си "Clear History" няма да изтрие всички данни за историята ви, а просто няма да ги асоциира със съответния акаунт, който използвате.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В Испания: Реал може да представи Мбапе през август
Дата: 29/03, 06:00

Феноменален Гришо смачка Алкарас и е на полуфинал
Дата: 29/03, 05:48

Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 05:20

Подадени са проекти за саниране на жилищни сгради по ПВУ за над 152 млн. лв.
Дата: 29/03, 05:001 Коментар

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 04:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия