Нов кръвен тест ще прогнoзира по-прецизно каква ще е продължителността на живота ни


Дата: 25/08, 06:00

digital.bg

Модерните технологии вече станаха причина за редица впечатляващи открития в медицината през последните години. Учените продължават да работят над множество нови проекти и също така тестват различни методи, за могат прецизно да прогнозират продължителността на живот. Един от най-силните инструменти, с които разполагат за тази цел са кръвните тестове. Вземането на проба става бързо, а необходимото оборудване го има във всяка лаборатория.

Екип от изследователи на Leiden University разработват нов кръвен тест, който има редица преимущества. Официалните данни от тестовете на 44 хил. доброволци показват около 80% успеваемост в прогнозирането на риска от смъртност в следващите между пет и десет години. Новият кръвен тест предоставя детайлен анализ на 226 метаболита. Това са странични продукти, които клетките и тъканите в тялото изливат в кръвния поток за циркулация и отстраняване.

Използвайки тази уникална колекция от маркери учените избират само 14 от тях, които дават най-добра представа колко ще издържи човешкото тяло. Анализът включва още данни за възрастта, пола и медицинското досие на всеки пациент и предоставя много по-презцизна прогноза за продължителността на живота. Учените се надяват да подобрят още повече възможностите за диагностика и превенция на новия кръвен тест.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Изпреварващо решение за спестяванията от Алианц Банк
Дата: 27/04, 08:10

Земетресение на 100 км от Варна
Дата: 27/04, 08:07

Варненският кмет пусна снимки на среднощно чистене на града
Дата: 27/04, 07:571 Коментар

Служебният енергиен министър е в Турция, предоговаря споразумението с "Боташ"
Дата: 27/04, 07:47

Почина момиченцето, извадено от утробата на убитата му майка в Газа
Дата: 27/04, 07:33

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия