Британската полиция опитва да установи идентичността на жертвите, открити в камиона в Есекс


Дата: 24/10, 00:52

Камионът и ремаркето, в които бяха открити телата на 39 души, бяха премахнати от мястото, където са били открити в Есекс, като полицията започна опитите да установи самоличностите на жертвите, предава британската медия Sky News, цитирана от Фокус.

По-рано телата бяха открити в паркирания в град Грейс камион, като полицията арестува водачът, 25-годишен ирландец, който е основният заподозрян за убийствата на този етап.
Според медията шофьорът остава в ареста.

Полицията смята, че жертвите са мигранти, но все още не е успяла да установи самоличностите им.

По данни на органите на реда, камионът се е придвижил с ферибот от белгийския град Зеебюрге до Пърфлийт в графство Есекс. Все още се изяснява откъде се е придвижвал камионът, преди да пристигне в Зеебюрге.

По-рано се появи видеозапис, който показва камионът да се придвижва до мястото, където е бил открит, само половин час преди това да се случи.
„Това ще бъде дълго и сложно разследване и ние продължаваме да работим с нашите местни и международни власти, за да съберем важна информация и да индетифицираме тези, които за съжаление са починали“, се казва в изявление на органите на реда в графство Есекс.

Българското външно министерство заяви, че камионът е бил регистриран в град Варна, на името на компания, притежание на ирландски гражданин. „Малко вероятно“ е жертвите да са български граждани, твърди българското министерство, като се позовава на данни на полицията.

Премиерът на България Бойко Борисов заяви, че страната „няма връзка“ с камионът, освен регистрацията и че автомобилът не е влизал в България от 2017 г.
Според Ирландския съвет за бежанците, инцидентът представлява трагична загуба на живот.

„Никой човек не трябва да се оказва в ситуация, в която чувства, че единственият му избор е да плати на контрабандисти да го транспортират в опасно и трудно пътуване, в което няма гаранции за неговата безопасност или за това как ще приключи то“, се казва в тяхното изявление.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Какво ни трябва за създаването на модерно офисно пространство?
Дата: 29/03, 01:10

Гръцкото правителство оцеля при вот на недоверие
Дата: 29/03, 01:00

Тонове пластмаса се носят във водите на Дунав
Дата: 29/03, 00:41

5 съвета при избора на годежен пръстен
Дата: 29/03, 00:30

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 00:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия