Индиец влезе в Топ 10 на най-богатите хора в света


Дата: 06/12, 06:00

Снимка: YouTube

Най-богатият индиец Мукеш Амбани успя да се изкачаи до челната десетка в класацията на най-богатите хора в света на сп. Forbes.

Амбани вече е деветият най-богат човек на планетата, като прогресира с четири места в подреждането от март насам, когато изданието публикува годишната си класация на милиардерите, пише profit.bg.

Основателят на Amazon Джеф Безос запазва челната си позиция с лично състояние, оценявано на 110.8 млрд. долара, следван от съоснователя на Мicrosoft Бил Гейтс със 106.5 млрд. долара.

Богатството на Амбани в момента възлиза на 60.4 млрд. долара, в сравнение с 50 млрд. долара през март.

Амбани е председател на индийския бизнес конгломерат Reliance Industres, а цената на акциите на неговата компания скача с 24% от 8 февруари насам, когато е взета стойността им за изготвяне на годишната класация на милиардерите.

Миналата седмица Reliance се превърна в най-скъпата компания в Индия, след като цената на акциите достигна 1 581.25 рупии (22.03 долара), което й определи пазарна капитализация от близо 140 млрд. долара.

Акциите поскъпнаха още повече след това и в понеделник затвориха на цена от 1 586.90 рупии (22.11 долара) за брой.

През третото тримесечие на 2019 г. Reliance обяви огромни задължения в размер на 41.2 млрд. долара, но Амбани е казвал, че целта на компанията е да няма нетни дългове до края на следващата финансова година през март 2021 г.

Според говорител на компанията тя разполага с кеш и кешови еквиваленти в размер на 19 млрд. долара, както и с годишни парични потоци в размер на 13 млрд. долара, които нарастват с между 8 и 10% всяка година.

Амбани също така търси стратегически партньори, които да инвестират в Reliance.

През август компанията обяви, че ще продаде 20-процентен дял на Saudi Aramco за около 15 млрд. долара, като средствата ще бъдат използвани за покриването на част от задълженията на Reliance.

Преди сделката с Aramco от Reliance обявиха, че ще придобият 51% дял в смесено дружество с петролния гигант BP.

Миналия месец пък се появи информация, че Reliance води преговори с индийската Times Group за продажба на своите медийни активи, въпреки че от компанията отрекоха да се водят такива преговори. Преди това пък имаше новина, че японската Sony Corp. иска да закупи дял в телевизионната мрежа на Reliance.

Амбани разтърси супер конкурентната телекомуникационна индустрия в Индия, като сложи началото на ценова война през 2016 г. с пускането на 4G услугата Jio, което доведе до консолидация в сектора.



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



В 11:02 часа българско време силно земетресение удари Гърция и Турция
Дата: 19/04, 12:06

Обявиха времето за Великден и края на априлското лято
Дата: 19/04, 12:02

Какво трябва да знаете за застраховка "Автокаско"?
Дата: 19/04, 12:00

Руско село изчезна под водата за една нощ
Дата: 19/04, 11:58

Арестуваха 44-годишен варненец с буркан с метамфетамин
Дата: 19/04, 11:58

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия