Третият в Европа Стефчо Христов: Доволен съм. Взех два медала и подобрих два лични рекорда


Дата: 15/12, 16:03

Редактор: Недко Петров

e-mail: nedko_petrov_petel.bg@abv.bg

Бронзовият медалист от европейското първенство по вдигане на тежести за кадети до 17 години в Израел – Стефчо Христов, се прибра днес в София. Стефчо бе посрещнат на летището от своето семейство.

Както писахме, в Ейлат Стефчо завърши на трето място в категория плюс 102 кг с двубой от 344 килограма. Щангистът на „Титан” се класира втори в изхвърлянето – с 161 кг, които му донесоха сребърен медал, а в изтласкването постигна 183 кг.

Постиженията в изтласкването и двубоя са нови лични рекорди за Стефчо Христов, чийто личен треньор е Живко Николов.

17-годишният талант приключва най-успешната си година в спорта. През 2019-а Стефчо стана световен шампион в Лас Вегас и трети на европейско за кадети до 17 години.  

Ето какво заяви Стефчо Христов за „Петел”:

„Доволен съм, тъй като взех два медала и подобрих два лични рекорда. Нагласата ни беше за титла, но след като видяхме заявките, с моя треньор разбрахме, че трябва да се преборим за медал. След първия успешен опит в изхвърлянето се успокоих, отпуснах се и вдигах леко в следващите два опита. В изтласкването стана сложно заради умората и нетшумялата болка в лакетя. Когато съм уморен, лакетят не може да се опъва и е тежко да вдигам. Все пак бях длъжен да успея в първия опит, но във втория на 180 кг вече бе много тежко, добутах щангата, но не успях да я тласна. Тогава Живко Николов ми каза: „За последния ти опит, вдигаме заявката с три килограма – 183. Направи всичко възможно да успееш, за да притиснем докрай турчина.”

Излязох, въпреки че болеше, но вдигнах тежестта над себе си и я задържах. Ако не бях успял, оставах четвърти. След като тласнах 183 кг, турчинът отиде на 192 кг, вдигна ги на гърди, но после свали щангата долу.

Радвам се, че тази година постигнах първите си сериозни успехи, но почивката ми след европейското няма да е повече от 2 дни. Връщам се по най-бързия начин в залата, защото от другата година вече става по-трудно. Започвам де вдигам при юношите, а първата ми евентуална изява не е далеч – световно до 20 години в Букурещ, през март.

Иначе бронзовият медал го посвещавам на моето семейство. Благодаря за подкрепата на любимите ми хора, на личния ми треньор Живко Николов, на ръководствата на „Титан” и Спортно училище „Георги Бенковски и на всички варненци, които обичат вдигането на тежести и спорта.”



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Безплатни винетки за хиляди българи
Дата: 24/04, 14:43

Мъж загина в катастрофа край село Сребърна
Дата: 24/04, 14:43

ГЕРБ и ДПС забраняват рекламата на хазарт навсякъде без билбордовете
Дата: 24/04, 14:28

Зрителите нападнаха „Хелс китчън”: Не ни се гледа индийски сериал
Дата: 24/04, 14:23

Третият студен фронт обръща времето след часове в България
Дата: 24/04, 14:21

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия