Как да открием най-добрата детегледачка


Дата: 16/12, 11:15

Пътят към намирането на най-подходящата детегледачка преминава през няколко фази. От осмисляне и представяне на вашите очаквания към жената, която ще поеме грижите за детето ви, докато вие отсъствате от дома, до запознанство и одобряване на кандидатката, която ви е направила най-добро впечатление. За да се случва всичко по-бързо и да не се губи излишно време, добре е преди да потърсите помощ от агенция за детегледачки София, в случай, че сте от столицата, да сте напълно наясно какви задължения искате да възложите и къде да поставите границите. Колкото сте по-наясно с желанията си, толкова по-лесно ще успеете да изберете вашата бавачка.

Доста от майките правят голяма грешка като се настройват предварително да срещнат перфектната детегледачка. Подобно на други идеали, като например перфектния мъж, перфектната работа и още все така перфектни неща, за съжаление, в повечето случаи това си остава просто една фикс-идея, преследването на която само ни губи времето, докато всъщност животът около нас продължава да тече и да ни притиска с нови и нови ситуации за разрешаване. Така че, по-добре се откажете от перфекционизма и потърсете професионалист, който покрива вашите най-основни изисквания. Всяка една уважавана агенция за детегледачки София може да ви предложи изобилие от квалифицирани кадри, от които да избирате. Много е важно детегледачката да успее да намери правилния подход към детето ви, а дори и да има някои дребни неща в поведението й, които да не са ви напълно по вкуса, по-разумно в случая е да се заложи на компромиса.

Задължително трябва да направите изчерпателен списък с вашите изисквания и при избора на детегледачка да се ръководите от него. В противен случай ще загубите ценно време, а резултатът ще е на късмет. Например, ако търсите бавачка за малко бебе, тогава жената следва да бъде много енергична, да е със спокоен нрав и бързи реакции. Добре би било също и да бъде с медицинско образование, за да може да реагира адекватно, ако детето има нужда от лекарска помощ. И обратно, ако искате да наемете жена, която да ви помага в отглеждането на дете над 3-годишна възраст, то тогава предупредете в съответната агенция за детегледачки, че се нуждаете от професионалист с педагогическо образование. Децата в тази възраст вече могат да бъдат обучавани в различни дейности и така да се даде възможност за развиването на техните таланти. Ако имате подкрепата на педагог, който знае какви игри и забавления с образователен характер да организира, то тогава всичко ще бъде много по-лесно.

Когато проведете първата си среща с бавачката, изпратена ви от агенция за детегледачки София, задавайте само такива въпроси, които пряко касаят работата й с вашето дете, а не се опитвайте да научите цялото й житие и битие от ранно детство до сегашния момент от живота й. Избягвайте твърде лични и неудобни въпроси и се концентрирайте само върху основното. Родителите, които в своята загриженост за децата си, се опитват да измъкнат всякаква лична информация от бавачката, не правят добро впечатление. И обратното също е важно – не бъдете многословни и не заливайте бавачката с излишни подробности, а й обяснете точно за какво я наемате и какво отношение и изпълнението на какви задачи очаквате от нея при бъдещата ви съвместна работа.

Можете много лесно да проверите дали детегледачката е искрена в си, ако споменете неволно, че домът ви е снабден с камери и проследите нейната реакцията й. Спокойното, напълно естествено поведение при такава една новина гарантира, че тя няма за какво да се притеснява. А това означава, че и вие няма за какво да се притеснявате.

А вече, след като наемете детегледачката, отношението и чувствата, които изпитва вашето дете към нея, са най-добрият индикатор за степента на уменията й и недвусмислено ще покажат дали се справя добре или не. Щом вашето мъниче ви увери, че с нея му е приятно и весело, значи всичко е наред и вие сте си намерили най-добрия помощник, който да ви отменя в грижите за детето, когато сте заети да изпълнявате други важни задачи.


*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Единствената солна капсула във Варна е в Холистичен център Body Mind Spirit. Помага за дихателни проблеми, алергии и др.
Дата: 23/04, 14:00

Нов паркинг във Варна става за лодка
Дата: 23/04, 13:57

Директорът на видинската болница отрича насилие към 104-годишната пациентка
Дата: 23/04, 13:54

Чобанов: Димитър Стоянов е бил нападнат, оръжието му е законно
Дата: 23/04, 13:49

Внесоха обвинителен акт срещу Васил Божков
Дата: 23/04, 13:392 Коментара

Още новини
Спонсорирани връзки.

Коментари twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия