ГЛАДНИ ДЕЦА СЕ РЕДЯТ ЗА "ВИСЯЩА ХРАНА"


Дата: 26/03, 10:12

 

Николай Пешев,

Фото Румен Сарандев

Инициативата „висящ хляб“ има всички шансове да проходи и да се развие във Варна. Това показа допитване на Petel.bg сред малките квартални магазини тип бакалия. 

Там не само се продава  „всичко“, но и продавачите практически познават по име всеки един свой клиент. „Чухме преди ден за инициативата. Все още никой не е идвал да купи „висящ“ хляб или да потърси.

С удоволствие ще се включим“, обясни продавачка, която работи в семеен магазин на ул. „Георги Раковски“. Подобно мнение поддържат и от малките бакалии в Гръцката махала. Оказва се обаче, че техните колеги от домашните пекарни и закусвални от години развиват благотворителност.

„Почти всеки ден идват сироти деца - давам им по една пица. Никога не отказваме храна на деца от улицата“, обяснява производител на пици до Руското училище. В съседния обект пък дама сръчно прави закуски и банички. „От вас научавам за „висящия хляб“. Иначе всеки ден даваме по няколко „висящи закуски“ - имаме няколко по-бедни и самотни хора в района и никога не им отказваме“, обяснява жената. Все още е рано да се прогнозира дали инициативата с „висящия хляб“ ще набере популярност като форма на благотворителност. Благотворителността видимо е дълбоко заседнала в сърцата на варненци и се изразява всеки ден, и то без да се афишира. 

Както Petel.bg вече съобщи, идеята с „висящ хляб“ или „висящо кафе“ бързо попи и в други сфери на живота и бизнеса и така се появиха инициативите "Висяща почивка" и "Висяща екскурзия", организирани от туроператор.

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Премахват павилиони около Македонския дом във Варна
Дата: 29/03, 14:03

Последни четири дни за плащане на данъка върху доходите с отстъпка
Дата: 29/03, 14:02

Отново сравниха Григор Димитров с Роджър Федерер
Дата: 29/03, 13:48

Диана Ковачева към президента: Не мога да бъда служебен премиер
Дата: 29/03, 13:31

Над 160 продукта за Великден в Lidl
Дата: 29/03, 13:30

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия