ГЛАДНИ ДЕЦА СЕ РЕДЯТ ЗА "ВИСЯЩА ХРАНА"


Дата: 26/03, 10:12

 

Николай Пешев,

Фото Румен Сарандев

Инициативата „висящ хляб“ има всички шансове да проходи и да се развие във Варна. Това показа допитване на Petel.bg сред малките квартални магазини тип бакалия. 

Там не само се продава  „всичко“, но и продавачите практически познават по име всеки един свой клиент. „Чухме преди ден за инициативата. Все още никой не е идвал да купи „висящ“ хляб или да потърси.

С удоволствие ще се включим“, обясни продавачка, която работи в семеен магазин на ул. „Георги Раковски“. Подобно мнение поддържат и от малките бакалии в Гръцката махала. Оказва се обаче, че техните колеги от домашните пекарни и закусвални от години развиват благотворителност.

„Почти всеки ден идват сироти деца - давам им по една пица. Никога не отказваме храна на деца от улицата“, обяснява производител на пици до Руското училище. В съседния обект пък дама сръчно прави закуски и банички. „От вас научавам за „висящия хляб“. Иначе всеки ден даваме по няколко „висящи закуски“ - имаме няколко по-бедни и самотни хора в района и никога не им отказваме“, обяснява жената. Все още е рано да се прогнозира дали инициативата с „висящия хляб“ ще набере популярност като форма на благотворителност. Благотворителността видимо е дълбоко заседнала в сърцата на варненци и се изразява всеки ден, и то без да се афишира. 

Както Petel.bg вече съобщи, идеята с „висящ хляб“ или „висящо кафе“ бързо попи и в други сфери на живота и бизнеса и така се появиха инициативите "Висяща почивка" и "Висяща екскурзия", организирани от туроператор.

 

КоментирайСпонсорирани връзки.


От полицията за "Петел": Няма пострадали хора при катастрофата под Аспарухов мост във Варна
Дата: 20/11, 16:28

Тази гледка може да бъде Ваша в Жилищен комплекс АЗИМУТ
Дата: 20/11, 16:27

Калин Христов, БНБ: Трябва да се готвим за следващия негативен икономически цикъл
Дата: 20/11, 16:26

5 факта за Черния петък, които никога не сте знаели
Дата: 20/11, 16:25

Адска катастрофа в Гърция взе живота на три момчета! Сред загиналите на място е и 15-годишното българче Христос
Дата: 20/11, 16:16

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2018 | Пълна версия