Нови методи и технологии в неврохирургията повишават безопасността за пациентите


Дата: 13/03, 12:22

Доц. Зафер Оркун Токташ консултира безплатно във Варна на 20-21 март

В наши дни, познанията в областта на неврохирургията се удвояват почти на всеки 3 години“, твърди един от най-търсените неврохирурзи в Турция, доц. Зафер Оркун Токташ. Доц. Токташ лекува хора от цял свят, включително и над 100 български пациенти през последните години. В пъти повече са хората, потърсили го за консултация или второ мнение. Сред тях са основно пациенти с тумори на мозъка и гръбначния стълб, вродени аномалии, спина бифида и такива, които се нуждаят от операции за корекция на гръбначна, лумбална или цервикална херния.

На 20 и 21 март 2020 г. топ специалистът отново ще проведе безплатни консултации във Варна за български пациенти. Той ще гостува у нас по покана на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“, в рамките на инициативата им да предоставят достъп на българските пациенти до най-съвременните методи в медицината.

Сред най-запомнящите се случаи на български пациенти доц. Токташ посочва историята на 55-годишна жена, обърнала се към него за операция, с поставена диагноза лумбална херния и силни болки, заради които не можела да върви. След неврологичен преглед обаче специалистът се усъмнил в находките и отказал операция за дискова херния. Вместо това препоръчал ЯМР-изследване на гръбначния стълб, защото до момента жената имала направено образно изследване само в областта на кръста. Ядрено-магнитният резонанс показал наличието на тумор в спиналния канал. Първоначално пациентката и цялото й семейство били шокирани от новата диагноза. Но незабавна микрохирургична операция, проведена с добра подготовка и съвременни технологии, позволила туморът да бъде отстранен изцяло. Още след изписването от болницата, вместо да се прибере у дома, жената останала със семейството си на почивка край морския бряг, за да отпразнуват успеха. Днес тя върви без проблеми и води обичайния си живот, посочва неврохирургът.

Всичко това става възможно благодарение на нововъведенията в областта на неврохирургията, които позволяват на съвременните клиники да се възползват от модерни технологии и методи, работещи в полза на техните пациенти, посочва доц. Зафер Оркун Токташ. Сред последните новости е например радиохирургията с Гама нож Icon – едно от най-новите и най-скъпи устройства, което се използва за безкръвно лечение на мозъчни тумори и артериовенозни малформации, и в много случаи предотвратява необходимостта от отворена операция при дълбоко разположени мозъчни лезии. Интраоперативното мозъчно картографиране позволява предпазването на важни участъци от мозъчната кора по време на операция и съответно запазването на жизненоважни функции. Система за мониториране помага за елиминиране на риска от парализа при комплексни гръбначни операции. Мозъчна и гръбначна навигация дава възможност на хирурга да начертае маршрута по време на мозъчна операция и дава 3D изображение на дълбоко разположените мозъчни структури. Интраоперативният ултразвук позволява разграничаване на туморните от мозъчните тъкани и дава информация в реално време. ЯМР-трактографията показва връзките между тумора и невралните структури преди хирургична намеса, което дава възможност на неврохирурга да определи възможно най-безопасния хирургичен маршрут. 4D ЯМР ангиографията представлява неинвазивен метод и в много случаи замества конвенционалната ангиография.

Всички тези нови методи и технологии работят заедно в ръцете на нашия опитен екип. Индивидуалният подход, разработен за всеки конкретен пациент, изисква много усилия, но гарантира висока степен на безопасност и успеваемост по най-съвременни стандарти“, твърди доц. Токташ.

Доц. Зафер Оркун Токташ е автор е на редица научни материали в областта на гръбначно-мозъчните заболявания и един от най-авторитетните специалисти в южната ни съседка за лечение на мозъчни и гръбначни тумори, дискови хернии, сколиоза и гръбначни деформации. През 2014 г. е участвал в научно-изследователски дейности в Харвардския университет. Към момента преподава в Медицинския факултет на Бахчешехирския университет и приема пациенти в болници „Медикъл Парк Пендик“ и „Медикъл Парк Гьозтепе“.

Пациентите, които желаят да се възползват от възможността за безплатна консултация с доц. Зафер Оркун Токташ на 20-21 март във Варна, трябва да се запишат предварително на тел. 0878 500 730 или 0878 50 09 20, както и да предоставят медицинските документи, с които разполагат до момента.

 

 

Повече за „Медикъл Караджъ“:

Мисията на Здравен информационен център „Медикъл Караджъ“ е да подпомага пациенти от България при разрешаването на техния здравословен проблем, като ги свързва с водещи лечебни заведения по целия свят, включително в Турция, Германия, Испания, Австрия, Израел, Чехия, САЩ, Гърция и др. Благодарение на изградените партньорски взаимоотношения с клиники в цял свят и на натрупания опит, „Медикъл Караджъ“ може да предостави възможности за второ медицинско мнение, диагностика и лечение за всяка диагноза. Здравно-информационният център съдейства във всеки етап от лечението – както за комуникацията с клиниките, така и за организацията около пътуването, като услугите са напълно безплатни за пациента.

 

Повече за Medical Park:

Болнична група „Медикал Парк“ (Турция) е създадена през 1993 г., основана на философията, че „Здравето е основно право на всеки“. Днес обединява 31 болници в 17 града, което я прави най-широко разпространената болнична мрежа в Турция, и лекува пациенти от над 70 държави. Всички болници от веригата „Медикал парк“ продължават да работят под девиза „Здраве за всеки“, като предоставят качествени, но достъпни медицински услуги за всички хора, независимо от техния социален статус и принадлежност. Всички те работят по международни стандарти, като използват най-съвременните методи в медицината.

 

 

За допълнителна информация:

Звезделина Лютфи

Управител на Здравен информационен център

„Медикъл Караджъ“

тел. 0895 770 869

www.medikara.bg

 

*публикация



За реклама в "Петел" на цена от 60 лева без ДДС на ПР публикация пишете на info@petel.bg

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието!

Последните новини виж - ТУК!


Проверка на фактите: Съобщете ни, ако видите фактологични грешки и нередности в статията или коментарите. Пишете директно на info@petel.bg. Ще обърнем внимание!


Изпращайте вашите снимки на info@petel.bg по всяко време на дежурния редактор!

 

 

Зареждане на коментарите. Моля, изчакайте!



Спонсорирани връзки.



Всички българи да свалят на телефоните си приложението Е-Здраве, предупреди д-р Симитчиев
Дата: 19/04, 11:07

Най-търсената професия: ЕС търси 12 милиона работници за соларния сектор
Дата: 19/04, 11:06

Сватба в Хелс Китчен
Дата: 19/04, 11:01

Никол Станкулова: Минус 3 градуса и побеля от градушка в тази част на България
Дата: 19/04, 10:53

Вдигнаха с 30 процента заплатите на военните
Дата: 19/04, 10:50

Още новини
Спонсорирани връзки.

twitter Facebook
Нагоре Назад
Petel.bg © 2011 - 2024 | Пълна версия